• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Σε πτωτική τροχιά παραμένει το πετρέλαιο, με το βλέμμα στις συζητήσεις ΗΠΑ-Κίνας

    • Bloomberg
    πετρέλαιο


    Πτωτικά εξακολουθεί να κινείται το πετρέλαιο, καθώς όπως όλα δείχνουν, οι ΗΠΑ και η Κίνα έχουν ακόμη δρόμο μπροστά τους για την ολοκλήρωση μίας περιορισμένης εμπορικής συμφωνίας και οι αναλυτές προβλέπουν ότι για πέμπτη εβδομάδα θα υπάρξει αύξηση των αμερικανικών αποθεμάτων αργού.

    Τα συμβόλαια στη Νέα Υόρκη υποχωρούν κατά 0,6% μετά την πτώση κατά 2% που σημείωσαν τη Δευτέρα. Το Πεκίνο δήλωσε ότι χρειάζονται περισσότερες συνομιλίες αυτό το μήνα προκειμένου να καταλήξουν στις λεπτομέρειες για την εμπορική συμφωνία “πρώτης φάσης” που επιχειρεί ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ. Τα αποθέματα των ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 3,1 εκατομμύρια βαρέλια την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με τη μέση εκτίμηση έρευνας του Bloomberg, πριν από τα επίσημα στοιχεία που αναμένονται την Τετάρτη.

     

    Analysts see fifth weekly gain, longest run since February

    “Ακόμη και αν οι ΗΠΑ και η Κίνα κατορθώσουν να καταλήξουν στη μερική συμφωνία, είναι απίθανο αυτό να έχει σημαντικό αντίκτυπο στην επιβράδυνση της οικονομικής ανάπτυξης, καθώς οι υφιστάμενοι δασμοί θα διατηρηθούν.  Ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας, την περασμένη εβδομάδα, μείωσε τις προβλέψεις για την κατανάλωση πετρελαίου για το τρέχον έτος και το επόμενο, εν μέσω της επιδείνωσης του οικονομικού κλίματος. Στο μεταξύ, στο μέτωπο της προσφοράς, η Saudi Aramco δήλωσε ότι τώρα αντλούν όσο πετρέλαιο αντλούσαν πριν από τις επιθέσεις τον περασμένο μήνα.

    “Ο θόρυβος που έχει δημιουργηθεί γύρω από την πρώτη φάση της συμφωνίας στις εμπορικές διαπραγματεύσεις μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας, ενισχύει το γεγονός ότι το αποτέλεσμα είναι ίσως ο πιο σημαντικός βραχυπρόθεσμος παράγοντας”, δήλωσε ο Stephen Innes, επικεφαλής στρατηγικής στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού στην AxiTrader Ltd. Ακόμη και μία περιορισμένη συμφωνία θα μπορούσε να μετριάσει τις ανησυχίες της ζήτησης, είπε.

    Τα συμβόλαια Νοεμβρίου WTI υποχωρούσαν νωρίτερα κατά 28 σεντς ή ποσοστό 0,5% και διαμορφώνοντας στα 53,31 δολ. το βαρέλι στη Νέα Υόρκη. Τη Δευτέρα έχασαν 1,11 δολάρια, εξανεμίζοντας τα κέρδη 1,15 δολ. που κατέγραψε την Παρασκευή.

    Τα συμβόλαια brent μηνός Δεκεμβρίου, υποχωρούσαν κατά 34 σεντς ή 0,6% και διαμορφώνοντας στα 59,01 δολάρια το βαρέλι στο Λονδίνο.

    Το Πεκίνο μπορεί να στείλει μία αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον κορυφαίο διαπραγματευτή του προκειμένου να ολοκληρώσει τη γραπτή συμφωνία που θα μπορούσαν να υπογράψουν οι Κινέζοι και οι Αμερικανοί ηγέτες στη Σύνοδο Κορυφής Οικονομικής Συνεργασίας Ασίας-Ειρηνικού τον επόμενο μήνα στη Χιλή, σύμφωνα με πηγές που γνωρίζουν το θέμα.

    Τα αμερικανικά αποθέματα αργού αυξήθηκαν κατά 9,5 εκατομμύρια βαρέλια κατά τη διάρκεια των τεσσάρων εβδομάδων έως τις 4 Οκτωβρίου, σύμφωνα με στοιχεία της Υπηρεσίας Πληροφοριών για την Ενέργεια. Εάν σημειώσουν αύξηση και αυτά της περασμένης εβδομάδας -που θα ανακοινωθούν την Τετάρτη-, θα είναι το μεγαλύτερο διάστημα με άνοδο των αποθεμάτων, από τον Φεβρουάριο.



    ΣΧΟΛΙΑ