• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Σε δημοπρασία έργα τέχνης και κοσμήματα του Frank Sinatra και της συζύγου του

    • Bloomberg


    Πλήθος αντικειμένων που ανήκαν στον Frank Sinatra και στην επί 22 χρόνια σύζυγό του  Barbara πρόκειται να βγουν σε δημοπρασία από τον οίκο Sotheby’s τον Δεκέμβριο. Η συλλογή «Lady Blue Eyes: Property of Barbara and Frank Sinatra» θα περιλαμβάνει περίπου 300 αντικείμενα, από βιβλία και αναμνηστικά μέχρι κοσμήματα και έργα τέχνης. Η πώληση αναμένεται να φτάσει τα 3,5 εκατ. δολάρια, σύμφωνα με τον οίκο Sotheby’s.

    Η Barbara Sinatra, η οποία απεβίωσε πέρσι, ήταν η τέταρτη σύζυγος του διάσημου τραγουδιστή. Τα αντικείμενα στη δημοπρασία προέρχονται από τις κατοικίες τους στο Palm Springs της Καλιφόρνια, στο Λος Άντζελες και στο Μαλιμπού και αντιπροσωπεύουν το «μοντέρνο lyfestyle ενός αγαπημένου μουσικού και φιλάνθρωπου, καθώς και τη ζωή του ζευγαριού, που την περιέβαλαν άνθρωποι και αντικείμενα που αγαπούσαν», ανέφερε ο οίκος δημοπρασιών σε δήλωσή του.

    Η συλλογή κοσμημάτων και αξεσουάρ της Barbara θα βρίσκεται επίσης στη λίστα.

    Πορτραίτο του Sinatra από τον Norman Rockwell

    Ο Sotheby’s θα προσφέρει τα αντικείμενα σε δημοπρασίες στις 4 και 6 Δεκεμβρίου, ενώ θα είναι διαθέσιμα προς πώληση και online, από τις 27 Νοεμβρίου έως τις 7 Δεκεμβρίου.

    Ανάμεσα στα αντικείμενα, μεταξύ άλλων, βρίσκονται:

    • Ένα πορτραίτο του 1973 του Frank Sinatra από τον Norman Rockwell με τον τίτλο «Sinatra: An American Classic», το οποίο εκτιμάται ότι θα «πιάσει» από τις 80.000 μέχρι τις 120.000 δολάρια.
    • Το πορτραίτο μιας γυναίκας που φορά ένα πράσινο φόρεμα και ένα κόκκινο τουρμπάνι από τον Walt Kuhn, «Το κορίτσι με το τουρμπάνι». Εκτίμηση: 300.000 με 500.000 δολ.
    • Ένας αφηρημένος πίνακας του 1991 από τον Frank Sinatra με τίτλο «Abstract after Mondrian», η αξία του οποίου εκτιμάται στα 10.000 με 15.000 δολ.
    • Ένα αντίγραφο του σεναρίου της ταινίας «Όσο υπάρχουν άνθρωποι», για την οποία ο Sinatra κέρδισε το Όσκαρ Β’ Αντρικού Ρόλου. Εκτίμηση: 7.000 με 9.000 δολάρια.
    • Ο πίνακας «Bathers and Cloud Reflections» του Childe Hassam, που εκτιμάται στα 200.000 με 300.000 δολ.
    • Κοσμήματα Van Cleef & Arpels, Bulgari και Marina B, καθώς και φωτογραφίες του Sinatra από τις μέρες του στο συγκρότημα Rat Pack και ενθύμια σχετικά με προέδρους των ΗΠΑ, από τον Harry Truman μέχρι τον Bill Clinton.



    ΣΧΟΛΙΑ