• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Σε αυτά τα μέρη της Ελβετίας, ένας στους οκτώ κατοίκους είναι εκατομμυριούχος

    billionaires


    Στα καντόνια Schwyz και Zug της Ελβετίας, ένας στους οκτώ κατοίκους είναι εκατομμυριούχος, ανέφερε η SonntagsBlick.

    Η ελβετική εφημερίδα δημοσίευσε αυτά τα συμπεράσματα σύμφωνα με μία ανάλυση των στατιστικών του κράτους, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων φόρου και πλούτου.

    Τα δύο καντόνια που βρίσκονται στην κεντρική Ελβετία, έχουν χαμηλότερους φορολογικούς συντελεστές σε σύγκριση με μεγαλύτερα, πιο πυκνοκατοικημένα καντόνια, συμπεριλαμβανομένης της Ζυρίχης και της Γενεύης.

    Ο Christoph Schaltegger, καθηγητής πολιτικής οικονομίας στο Πανεπιστήμιο της Λουκέρνης, δήλωσε ότι τα παραδείγματα των Schwyz και Zug δείχνουν ότι ο φορολογικός ανταγωνισμός μεταξύ των καντονιών έχει θετικά αποτελέσματα.

    «Δίνει την ευκαιρία σε απομακρυσμένες και δομικά αδύναμες περιοχές να γίνουν πιο ελκυστικές από τα μεγάλα αστικά κέντρα”, επισήμανε στην SonntagsBlick.

    Σε ολόκληρη την Ελβετία, ο αριθμός των εκατομμυριούχων ανά 1.000 φορολογούμενους ήταν 62 το 2017, ανέφερε η εφημερίδα. Ο αριθμός αυτός είναι σημαντικά αυξημένος σε σχέση με τους 11 εκατομμυριούχους ανά 1.000 φορολογούμενους, το 1969.

    Οι κάτοικοι του Baar της Ελβετίας πληρώνουν περίπου 7,5% σε προσωπικούς φόρους ανά 100.000 ελβετικά φράγκα (109.450 δολάρια) εισοδήματος, σύμφωνα με την φοροτεχνική εταιρεία Transforma. Οι κάτοικοι της Γενεύης πληρώνουν περίπου το 16%.

    Διαβάστε ακόμα:

    Ελβετία: Νέος ελάχιστος μισθός 3.800€ αλλά και πάλι δεν φτάνουν

    Ελβετία: Προσεκτική άρση των απαγορευτικών από την 1η Μαρτίου

    Εγκλήματα σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών και ατιμωρησία λόγω παραγραφής – Το δημοψήφισμα της Ελβετίας

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ