• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Rolls-Royce: Τα νέα σχέδια επέκτασης

    • Bloomberg
    Rolls-Royce


    Ανεβάζει ταχύτητες σε ό,τι αφορά τα σχέδια αναδιάρθρωσης η Rolls-Royce Holdings, καθώς οι πρωτοβουλίες που ανέλαβε ο CEO της Warren East για περικοπή δαπανών  τη βοήθησαν να αφήσει πίσω της την πτώση κερδών με την οποία ήταν αντιμέτωπη εδώ και αρκετά χρόνια. Ο κολοσσός στην κατασκευή κινητήρων αεροσκαφών ανακοίνωσε κέρδη που ξεπέρασαν τις προβλέψεις για το 2017 και, όπως είπε ο East, η εταιρεία έχει προσλάβει ως σύμβουλο την  Alvarez & Marsal προκειμένου να τη βοηθήσουν να αναπτύξει μια απλοποιημένη δομή του προσωπικού της. Παράλληλα, προχωρά μια αναθεώρηση του τμήματος θαλάσσιων δραστηριοτήτων, που είναι και το μοναδικό που παρουσίασε σημαντική πτώση στα κέρδη.

    Όπως είπε ο East το πρόγραμμα αναδιάρθρωσης προχωρά με μια ανανεωμένη ηγετική ομάδα και σε ένα βελτιωμένο περιβάλλον στην αγορά, σε σχέση με το 2015.

    Στα εταιρικά αποτελέσματα, η εταιρεία ανακοίνωσε υφιστάμενα προ φόρων κέρδη αυξημένα κατά 25% στο 1,07 δισ. στερλίνες για το 2017, έναντι πρόβλεψης για 889 εκατ. στερλίνες σύμφωνα με τις προβλέψεις 11 αναλυτών. Παράλληλα οι ελεύθερες ταμειακές ροές υπερδιπλασιάστηκαν.

    Σημειώνεται ότι ο East έχει απομακρύνει περί τους 600 διευθυντές, καθώς και πάνω από 4.000 άτομα προσωπικό στη μονάδα θαλάσσιων δραστηριοτήτων, η οποία, όπως μεταδίδει το Bloomberg, μπορεί να πωληθεί.

    Η Rolls Royce αναμένει ότι θα επιτευχθεί ο στόχος για 1 δισ. στερλίνες σε ελεύθερες ταμειακές ροές ως το 2020.

    Απέφυγε πάντως να αναφέρει πόσες θέσεις εργασίας θα επηρεαστούν από τα σχέδια αναδιάρθρωσης, ωστόσο στο στόχαστρο θα μπουν περισσότερο τα στελέχη, παρά οι τεχνικοί και οι μηχανικοί.

    Rolls Royce Μύκονος Rolls-Royce Rolls-Royce Rolls-Royce



    ΣΧΟΛΙΑ