• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Πού ζουν οι πλουσιότεροι άνθρωποι του κόσμου; (video)

    • Bloomberg


    Η Νέα Υόρκη έχει χάσει το «στέμμα» της ως έδρα των πλουσιότερων ανθρώπων του πλανήτη, νικημένη από τον αυξανόμενο υπερ-πλουτισμό στην Ασία.

    Το Χονγκ Κονγκ ξεπέρασε το «Μεγάλο Μήλο» ως η πόλη με τον μεγαλύτερο πληθυσμό ανθρώπων με περιουσία τουλάχιστον 30 εκατ. δολαρίων, σύμφωνα με νέα έκθεση της εταιρίας Wealth-X. Ο αριθμός των εξαιρετικά πλουσίων στην πρώην βρετανική αποικία αυξήθηκε κατά 31%, φτάνοντας τους 10.000. Το Τόκιο έρχεται τρίτο στη λίστα, ενώ το Παρίσι ξεπέρασε το Λονδίνο, παίρνοντας το ευρωπαϊκό «στέμμα», αφού το Brexit έχει υποβαθμίσει πλέον την αγγλική πρωτεύουσα.

    Ο αριθμός των υπερβολικά πλούσιων ανθρώπων στον κόσμο αυξήθηκε κατά 13% το 2017, σύμφωνα με την έρευνα της Wealth-X, για να συμπεριλάβει 256.000 ανθρώπους οι περιουσίες των οποίων συνδυασμένες φτάνουν τα 31,5 τρισεκατομμύρια δολάρια. Η Ασία παρουσίασε τη μεγαλύτερη ανάπτυξη, με την Κίνα και το Χονγκ Κονγκ να κρατούν τα ηνία.

     

    Οι γυναίκες μεταξύ των πολύ πλούσιων ανθρώπων του πλανήτη υπολογίζονται περίπου στις 35.000. Ένα ιστορικό υψηλό περίπου 14%, σύμφωνα με την έρευνα.

    Και ενώ το Χονγκ Κονγκ έφτασε στην κορυφή της λίστας, καμία άλλη πόλη από την ενδοχώρα της Κίνας δεν έφτασε στην πρώτη δεκάδα. Η άνοδος της πόλης αντικατοπτρίζει τη συνεχή βελτίωση της κινεζικής οικονομίας, αφού η πρώτη θέση του Χονγκ Κονγκ «υποστηρίζεται από το ενισχυμένο εμπόριο και τις επενδύσεις στο εσωτερικό της Κίνας», αναφέρουν οι συντάκτες της έκθεσης.

    Ωστόσο, οι πολύ πλούσιοι του κόσμου διατήρησαν το 2017 περισσότερο από τον πλούτο τους σε ρευστά στοιχεία, όπως μετρητά περισσότερο από καθετί.

    Η αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση επηρέασε σημαντικά τα αποτελέσματα της λίστας για το 2017, σύμφωνα με την έρευνα. Το Παρίσι, που ξεπέρασε το Λονδίνο, είχε 17% αύξηση στους πολύ πλούσιους, με περισσότερους από 3.900 ανθρώπους με περιουσία άνω των 30 εκατ. δολαρίων.



    ΣΧΟΛΙΑ