• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Πού βρίσκονται τα σούπερ γιοτ των δισεκατομμυριούχων για τις γιορτές;

    • NewsRoom
    Ρόμαν Αμπράμοβιτς

    Ρόμαν Αμπράμοβιτς


    Οι γιορτές είναι εδώ και ήρθε η ώρα για τον Ρόμαν Αμπράμοβιτς και άλλους δισεκατομμυριούχους να περάσουν τη γιορτινή περίοδο κάπου στην Καραϊβική, πάνω σε μερικά από τα μεγαλύτερα γιοτ του κόσμου.

    Η «Έκλειψη», το γιοτ του ιδιοκτήτη της Τσέλσι F.C, βρίσκεται αυτή τη στιγμή στον Άγιο Μαρτίνο, μαζί με περισσότερα από 50 σούπερ-γιοτ. Στο ειδυλλιακό νησί βρίσκονται 52 γιοτ από τις 16 Νοεμβρίου, γεγονός που το τοποθετεί 6ο στην κατάταξη των λιμανιών που επιλέγουν τα σούπερ-γιοτ.

    Το γιορτινό «έλκηθρο» του Αμπράμοβιτς θα το ζήλευε μέχρι και ο Άι Βασίλης. Με μήκος 162,5 μέτρα, πρόκειται για το τρίτο σε μέγεθος στον κόσμο και το μεγαλύτερο σκάφος αυτή τη στιγμή στην Καραϊβική, σύμφωνα με τα στοιχεία της IHS. Το «Ocean Victory» του δισεκατομμυριούχου Victor Rashnikov, μήκους 139,9 μέτρων, είναι το δεύτερο μεγαλύτερο αυτή τη στιγμή στην Καραϊβική.

    Η «Έκλειψη»

    Με τις παραγγελίες για γιοτ να ξεπερνούν τα 100 μέτρα κάθε φορά και τον αριθμό να βρίσκεται σε υψηλό 10 ετών, πρόκειται για πολύ χαρμόσυνα νέα για τους κατασκευαστές σκαφών, αλλά η τάση αυτή ενδέχεται να είναι ανησυχητική για τη βιομηχανία.

    Η παγκόσμια βιομηχανία των σούπερ-γιοτ «φαίνεται να διατηρεί μια στάση αναμονής, περιμένοντας με ανησυχία το 2020», αναφέρει η Boat International στο Παγκόσμιο Βιβλίο Παραγγελιών για το 2020. Ως αιτίες, αναφέρει μια πτώση στις παραγγελίες πτωτικών σκαφών, αλλά και την αβεβαιότητα γύρω από τις μεγάλες οικονομίες.

    Φυσικά, κάτι τέτοιο δεν αποτελεί πρόβλημα για τους δισεκατομμυριούχους όπως τον Αμπράμοβιτς, ο οποίος ξοδεύει 65 εκατ. δολάρια το χρόνο για τη διατήρηση του σκάφους του, σύμφωνα με το περιοδικό Market Herald.



    ΣΧΟΛΙΑ