• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Πού να ταξιδέψετε το 2020

    • Bloomberg

    Jamaica


    Ο καλύτερος τρόπος να σχεδιάσετε ένα ταξίδι, είναι να σκεφτείτε τι σας αρέσει να κάνετε και πότε χρειάζεστε ένα διάλειμμα – όχι ποιον προορισμό πρέπει να σβήσετε από τη λίστα σας.

    Με δεδομένο αυτό, το Bloomberg προτείνει μερικούς από τους πιο συγκλονιστικούς προορισμούς, οι οποίοι αναμένεται να είναι ιδιαίτερα δελεαστικοί φέτος.

    Το μόνο που μένει να κάνετε είναι να διαλέξετε τον αγαπημένος σας προορισμό. Bon voyage!

    Μαυροβούνιο

    Μπιόγκραντσκα Γκόρα

    Πότε να πάτε: Ο καιρός είναι αρκετά ζεστός για κολύμπι τον Οκτώβριο, ενώ η άνοιξη αποτελεί επίσης ιδανική περίοδο.
    Πότε να μην πάτε: Το καλοκαίρι – ειδικά τον Ιούλιο και τον Αύγουστο – το Μαυροβούνιο συγκεντρώνει υπερβολικά μεγάλα πλήθη.

    Νησιά του Ιονίου

    Το γιοτ Alexa στο Ιόνιο

    Πότε να πάτε: Είναι ευκολότερο να χαλαρώσετε στην παραλία τον Μάιο, τον Ιούνιο ή τον Σεπτέμβριο, όπου γύρω σας θα είναι περισσότεροι Έλληνες παρά τουρίστες. Κάποιοι όμως μπορεί να προτιμούν την ξέφρενη ατμόσφαιρα του Ιουλίου ή τον αργό ρυθμό του Απριλίου και του Οκτωβρίου.
    Πότε να μην πάτε: Οι Αθηναίοι οδεύουν στα νησιά κατά τη διάρκεια των διακοπών του Αυγούστου, οπότε η πρωτεύουσα είναι άδεια και τα νησιά βουλιάζουν.

    Κιργιζία

    Λίμνη Kol Tor

    Πότε να πάτε: Από τον Μάιο μέχρι τον Σεπτέμβριο είναι η ιδανικότερη περίοδος. Από τον Ιούνιο έως τον Αύγουστο είναι οι πιο ζεστοί μήνες, ωστόσο την περίοδο εκείνη οι νομάδες βγαίνουν με το κοπάδι τους, ενώ διαδραματίζονται και οι Εθνικοί Αγώνες Ιππασίας.
    Πότε να μην πάτε: Από τον Νοέμβριο μέχρι τον Μάρτιο. Οι χειμώνες είναι ιδιαίτερα σκληροί εκεί.

    Μοζαμβίκη

    Παραλία Tofo

    Πότε να πάτε: Από τον Μάιο έως τον Σεπτέμβριο – ο ιδανικός καιρός για την παραλία.
    Πότε να μην πάτε: Την εποχή τον μουσώνων – η οποία μπορεί να περιλαμβάνει και κυκλώνες – από τον Ιανουάριο έως τον Μάρτιο.

    Ανδαλουσία

    Ανδαλουσία

    Πότε να πάτε: Ο μαλακός καιρός της Ανδαλουσίας σας επιτρέπει να την επισκεφθείτε από Οκτώβριο έως Μάρτιο και να περάσετε τον χειμώνας σας κάτω από τον ανδαλουσιανό ήλιο. Για ζεστές μέρες στην παραλία, προτιμήστε την περίοδο από Μάιο έως Ιούνιο και από Σεπτέμβριο έως Οκτώβριο
    Πότε να μην πάτε: Αποφύγετε την Μεγάλη Εβδομάδα τον Απρίλιο, καθώς και τον Ιούλιο και Αύγουστο λόγω μεγάλου συνωστισμού.

    Τζαμάικα

    Jamaica

    Πότε να πάτε: Τον Μάιο για τον τέλειο συνδυασμό ήλιου και ησυχίας.
    Πότε να μην πάτε: Την εποχή των τυφώνων, από τον Ιούνιο μέχρι τον Νοέμβριο.

    Κάιρο

    Ένα άγαλμα του Ramses II στην Γκίζα

    Πότε να πάτε: Ο Μάρτιος, ο Απρίλιος, ο Οκτώβριος και ο Νοέμβριος είναι οι ιδανικοί μήνες για τις κατάλληλες θερμοκρασίες και τα μεσαία πλήθη. Ενδιαφέρον μήνας αυτός του Ραμαζάνι, στα τέλη Απριλίου, όπου τα εστιατόρια είναι ανοιχτά, το αλκοόλ επιτρέπεται και οι ντόπιοι γιορτάζουν μέχρι τα ξημερώματα.
    Πότε να μην πάτε: Από το Μάιο έως το Σεπτέμβριο, λόγω υψηλών θερμοκρασιών.

    Αλάσκα

    Αλάσκα

    Πότε να πάτε: Τα έλκηθρα με σκύλους και οι βόλτες στον πάγο απαιτούν χαμηλές θερμοκρασίες. Ο Φεβρουάριος και ο Μάρτιος είναι ιδανικοί μήνες.
    Πότε να μην πάτε: Το φθινόπωρο και την άνοιξη, όλα είναι κλειστά.



    ΣΧΟΛΙΑ