• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Πώς ο μεγιστάνας της Louis Vuitton έχασε 3,5 δισ. δολ. σε μία ημέρα

    • Bloomberg

    Bernard Arnault, CEO Louis Vuitton


    Σημαντικές απώλειες κατέγραψαν οι περιουσίες των μεγιστάνων της βιομηχανίας της μόδας, σύμφωνα με τα στοιχεία του Bloomberg Billionaires Index, με τις μετοχές των εταιριών τους να δέχονται ισχυρές πιέσεις. Με βάση τον σχετικό δείκτη του Βloomberg, η συνολική καθαρή αξία των 500 πλουσιότερων ανθρώπων υποχώρησε κατά 1,2%, λόγω της βουτιάς που σημείωσαν στη συνεδρίαση της Πέμπτης, 4 Οκτωβρίου 2018, οι μετοχές του κλάδου των ειδών πολυτελείας μετά τα δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για τις απαγορεύσεις που θα επηρεάσουν σημαντικά το εμπόριο στην Κίνα.

    Έτσι, ο πλουσιότερος άνθρωπος της Ευρώπης, Bernard Arnault, είδε την περιουσία του να μειώνεται κατά περίπου 3,5 δισ. δολ., καταγράφοντας τις περισσότερες απώλειες από τους υπόλοιπους μεγιστάνες που περιλαμβάνονται στη λίστα του Bloomberg.

    Η αξία της αυτοκρατορίας παραγωγής ειδών πολυτελείας που κατέχει, LVMH Moet Hennessy Louis Vuitton SE, υποχώρησε στα 73,5 δισ. δολ.

    Ακολούθησαν οι αδελφοί Alain και Gerard Wertheimer, ιδιοκτήτες της Chanel, που έχασαν 775 εκατ. δολ., ενώ ο Francois Pinault, ιδρυτής της Gucci και του ομίλου Kering, έχασε 1,6 δισ. δολ. από την περιουσία του.

    Η εξέλιξη αυτή παρέσυρε και άλλους κλάδους της αγοράς, όπως τους κολοσσούς της τεχνολογίας. Ο Jeff Bezos της Αmazon, ο Mark Zuckerberg ιδρυτής του Facebook, ο Bill Gates, ιδιοκτήτης της Microsoft, και οι Larry Page και Sergey Brin, συνιδρυτές της Αlphabet Inc., έχασαν 8,4 δισ. δολ.

    Την ίδια ώρα, ο τρίτος πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου, Warren Buffett, είναι μόνος δισεκατομμυριούχος του «Top 10» που κατέληξε πλουσιότερος μετά τη χθεσινή συνεδρίαση. Η περιουσία του αυξήθηκε κατά 1,2 δισ. δολ. και ανήλθε στα 90 δισ. δολ.

    Francois Henri Pinault, Salma Hayek και Franψois Pinault, ιδιοκτήτης του ομίλου Kering

     



    ΣΧΟΛΙΑ