• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Πνίγεστε στα χρέη; Η JP Morgan θέλει να συζητήσει μαζί σας

    • Bloomberg
    JP Morgan


    Η διάσωση και αναδιάρθρωση των χρεωμένων επιχειρήσεων, καθώς αγωνίζονται να επιβιώσουν εν μέσω της επιβράδυνσης της οικονομίας, μπορεί να αποτελέσει την κορυφαία, κινητήριο δύναμη ανάπτυξης για την JP Morgan Chase & Co. την επόμενη χρονιά, σύμφωνα με στέλεχος του ευρωπαϊκού τμήματος της τράπεζας, με αντικείμενο τις χρεωμένες εταιρείες.

    Η τράπεζα αναμένει περισσότερες δύσκολες περιπτώσεις επιχειρήσεων που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα και σχεδιάζει να τις προσεγγίσει εγκαίρως για την παροχή συμβουλών και χρηματοδότησης, επισημαίνει ο Daniel Rudnicki Schlumberger, στέλεχος της Leveraged Finance Origination για την Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική.

    “Αυτό που έχουν κοινό οι εταιρείες είναι η πρόκληση της κεφαλαιακής δομής ή η λήξη ωριμάνσεων και οι πιεστικές συμβάσεις και εμείς εργαζόμαστε ήδη με ορισμένες από αυτές, προκειμένου να βρούμε λύσεις”, ανέφερε σε συνέντευξη του.

    Η ευρωπαϊκή ανάπτυξη αναμένεται να μειωθεί σε μόλις 1% το 2020, σύμφωνα με δημοσκόπηση των οικονομολόγων του Bloomberg. Αυτό μπορεί να σημαίνει ότι περισσότερες εταιρείες θα υποβαθμιστούν σε junk και θα αυξηθούν τα ποσοστά χρεοκοπιών, πυροδοτώντας τη ζήτηση για κεφάλαια διάσωσης και τεχνογνωσία αναδιάρθρωσης.

    Η αδύναμη καταναλωτική ζήτηση έχει ήδη συμβάλει στη δημιουργία προβλημάτων σε εταιρείες υψηλού προφίλ στην Ευρώπη, όπως η βρετανική ταξιδιωτική εταιρεία Thomas Cook, η οποία κατέρρευσε το Σεπτέμβριο.

    Η JPMorgan συμμετείχε σε μία από τις σημαντικότερες αναδιαρθρώσεις του 2019, βοηθώντας τη διευθέτηση του σχεδίου αναχρηματοδότησης της γαλλικής αλυσίδας σούπερ μάρκετ Casino Guichard-Perrachon SA ύψους 3,8 δισ. δολαρίων, το Νοέμβριο.

    “Λύσεις μπορούν να βρεθούν και σίγουρα πιστεύουμε ότι μπορούμε να βρούμε το σωστό πακέτο για τους δανειολήπτες και τους χρεωμένους”, δήλωσε ο Rudnicki Schlumberger. “Σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορεί να χρειαστεί πιο δημιουργική σκέψη από ό, τι χρειάζονταν τα τελευταία χρόνια.”

    Ο αριθμός των προβληματικών εταιρειών αυξήθηκε το πρώτο εξάμηνο του 2019 για πρώτη φορά σε περισσότερο από δύο χρόνια, σύμφωνα με την Υπηρεσία Επενδύσεων της Moody’s.  Στο μεταξύ, το νούμερο των εταιρειών με αξιολόγηση B-, έξι επίπεδα από την κατηγορία junk, ή χαμηλότερα και με αρνητικές προοπτικές, έφθασε στο υψηλότερο επίπεδο από το 2009, σύμφωνα με έκθεση της S&P Global Ratings.

    Μια ήπια ύφεση θα μπορούσε να οδηγήσει τον αριθμό των επιχειρήσεων που θα πληγούν από υποβαθμίσεις ή χρεοκοπίες σε επίπεδα υψηλότερα από αυτά της παγκόσμιας χρηματοπιστωτικής κρίσης, ανέφερε η Moody’s σε έκθεση τον περασμένο μήνα.

    Η συμμετοχή στην ανάκαμψη μπορεί να περιλαμβάνει την παροχή νέων κεφαλαίων για την αναχρηματοδότηση χρεών που έχουν λήξει, την επαναδιαπραγμάτευση συμφωνιών – όρων που συνδέονται με την υπάρχουσα χρηματοδότηση – ή την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, δήλωσε ο Rudnicki Schlumberger.

    Όμως, ενώ η αύξηση των προβληματικών καταστάσεων μπορεί να εξελιχθεί σε μία αναπτυσσόμενη επιχειρηματική δραστηριότητας, ο ίδιος αναγνωρίζει ότι είναι ένας τομέας που απαιτεί την αποδοχή κινδύνου.

     



    ΣΧΟΛΙΑ