• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Ποιος είναι ο περίφημος trader της Deutsche Bank με το προσωνύμιο «Gollum»

    • Bloomberg
    Deutsche Bank

    Deutsche Bank


    Ένας πρώην trader της Deutsche Bank AG, με το παρατσούκλι “Gollum” που του έδωσε ο Tom Hayes, δέχτηκε πρόστιμο ύψους 180.000 λιρών ($ 250.000) για το ρόλο του στο σκάνδαλο Libor-rigging. Η Αρχή Χρηματοοικονομικής Συμπεριφοράς εξέδωσε την ποινή κατά του Guillaume Adolph τη Δευτέρα. Η ρυθμιστική αρχή δήλωσε ότι ο πρώην trader δεν ήταν κατάλληλος και σωστός και του απαγόρευσε να ασχολείται με το αντικείμενο. Ο Adolph είναι ο τελευταίος από μια σειρά traders στους οποίους έχει επιβληθεί πρόστιμο, αποκλείεται ή στέλνεται στη φυλακή εξαιτίας του ρόλου τους στη συνωμοσία για να χειραγωγήσουν το διατραπεζικό επιτόκιο που προσφέρεται στο Λονδίνο, βασικό κριτήριο αναφοράς επιτοκίου που χρησίμευσε για την αξία αξιών τρισεκατομμυρίων δολαρίων. Οι αρχές σε όλο τον κόσμο έχουν επιβάλει πρόστιμο σε περίπου δώδεκα τράπεζες και χρηματιστηριακές μονάδες,, συνολικού ύψους περίπου 9 δισ. δολαρίων από τότε που άρχισαν να ερευνούν τη συμπεριφορά αυτή, πριν από μια δεκαετία.

    “Ο Adolph επηρέασε λανθασμένα πολλές από τις αναφορές του Libor της Deutsche, παραβλέποντας τα πρότυπα που διέπουν τα υπομνήματα του Libor”, δήλωσε ο Mark Steward, διευθυντής επιβολής στο FCA. “Το παράπτωμα του Adolph έπληξε την ακεραιότητα σημαντικών σημείων αναφοράς”.

    Σε μια ηλεκτρονική δήλωση, ο Adolph είπε ότι ήταν έτοιμος να προχωρήσει σε αλλαγή καριέρας, έξω από το χώρο του trading. Είπε ότι η τράπεζα παρέλειψε να παρέχει εκπαίδευση ή να διαχειρίζεται συγκρούσεις συμφερόντων.

    deutsche bank

    Deutsche Bank
    Deutsche Bank.

    Deutsche Bank



    ΣΧΟΛΙΑ