• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Pimco: Η απουσία φόβου στις αγορές πρέπει να μας φοβίζει

    • Bloomberg


    Ένας από τους μεγαλύτερους διαχειριστές κεφαλαίων στον κόσμο, η Pimco, υποστηρίζει ότι η απουσία φόβου που παρατηρείται στις αγορές πρέπει να μας… φοβίζει.

    Είναι γεγονός ότι οι επενδυτές απολαμβάνουν μέχρι στιγμής το καλύτερο ξεκίνημα χρονιάς των τελευταίων τουλάχιστον τριάντα χρόνων, με αποτέλεσμα να ρίχνουν όλο και περισσότερα χρήματα σε πιο επισφαλή assets. Ωστόσο, την ώρα που μια μεγάλη μερίδα επενδυτών περιμένει ότι το ράλι των χρηματιστηρίων θα έχει μεγαλύτερη διάρκεια απ’ ό,τι αναμενόταν, η Pacific Investment Management προειδοποιεί ότι είναι ώρα να προσέξουμε.

    «Το γεγονός ότι δεν υπάρχει φόβος είναι ο βασικός λόγος για τον οποίο θα έπρεπε να ανησυχούμε», δήλωσε στην τηλεόραση του Bloomberg ο Joachim Fels, οικονομικός σύμβουλος στην Pimco. «Αυτό σημαίνει ότι οι περισσότεροι επενδυτές έχουν επενδύσει αυτήν τη στιγμή σχεδόν όλα τους τα χρήματα και αυτό σημαίνει ότι θα θελήσουν να βγουν από το χρηματιστήριο αν οι αγορές αρχίσουν να διορθώνουν – επιδεινώνοντας την πτώση», υποστηρίζει.

    Σύμφωνα με τον ίδιο, υπάρχουν πολλές πιθανότητες τα επιτόκια να αυξηθούν ταχύτερα απ’ ό,τι περιμένουν πολλοί, οδηγώντας σε άνοδο τις αποδόσεις των κρατικών ομολόγων, ενώ ανοδικά μπορεί να κινηθεί και ο πληθωρισμός. Μάλιστα, η Pimco έχει μειώσει την έκθεσή της σε εταιρικά ομόλογα, ιδίως σε ομόλογα με υψηλές αποδόσεις, φοβούμενη ότι μπορεί να δούμε σύντομα μια διόρθωση στην αγορά, καθώς η συγκεκριμένη κατηγορία τίτλων έχει πολλά κοινά με τις μετοχές.
    Παρ’ όλα αυτά, μέχρι στιγμής, οι επενδυτές δεν φαίνεται να ακούνε τέτοιου είδους προειδοποιήσεις. Ο παγκόσμιος δείκτης MSCI All-Country World Index έχει σημειώσει άνοδο 4,6% από την αρχή του έτους, κάνοντας το καλύτερο ξεκίνημα χρονιάς από το 1988 τουλάχιστον, σύμφωνα με στοιχεία του Bloomberg.

    «Βλέπουμε ένα μεγάλο ράλι, οι αγορές συνεχίζουν να πηγαίνουν όλο και πιο ψηλά, αλλά τώρα είναι ώρα να προσέξουμε», τονίζει ο Fels.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Exin για Εθνική Ασφαλιστική: Οι κύριοι εταίροι δεσμεύονται να ολοκληρώσουν τη συναλλαγή – Τι συνέβη με την Pimco

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Qualco & Pimco: Big business του Τσακαλώτου με τα κόκκινα ενυπόθηκα δάνεια 110 δισ. ευρώ

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ο Warren Buffett προειδοποιεί: Η ιστορία με τα κρυπτονομίσματα θα έχει άδοξο τέλος



    ΣΧΟΛΙΑ