• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Πιέσεις στον χρυσό εν αναμονή της εμπορικής συμφωνίας ΗΠΑ-Κίνας

    • Bloomberg
    Χρυσός: Γιατί οι Γερμανοί σπεύδουν σε αγορές του πολύτιμου μετάλλου


    Σε χαμηλότερα επίπεδα κινείται η τιμή του χρυσού, διευρύνοντας τις απώλειες που καταγράφει από το υψηλό της περασμένης εβδομάδας, καθώς η υπογραφή της εμπορικής συμφωνίας ΗΠΑ-Κίνας πλησιάζει ολοένα και περισσότερο, εξέλιξη που περιορίζει τη ζήτηση για το ασφαλές επενδυτικό καταφύγιο. Αντίθετα, νέο ρεκόρ κατέγραψε η τιμή του παλλάδιου.

    Ο χρυσός έχει χάσει ποσοστό άνω του 1% αυτή την εβδομάδα και μπορεί να υποχωρήσει περαιτέρω εν αναμονή της υπογραφής της συμφωνίας την Τετάρτη, σύμφωνα με αναλυτές της ABN Amro Bank και της BMO Capital Markets. Η αλλαγή αυτή αποτυπώνεται στην εκροή που σημειώνεται στα ETF του πολύτιμου μετάλλου.

    “Οι επενδυτές που αγόρασαν χρυσό λόγω της εμπορικής αβεβαιότητας, πιθανόν θα σπεύσουν να αποκομίσουν τα κέρδη τους”, αναφέρει ο στρατηγικός επενδυτής της ABN Amro, Georgette Boele.

    Gold moves toward December levels ahead of U.S.-China deal

    Η τιμή του χρυσού στη spot αγορά, η οποία την περασμένη εβδομάδα ξεπέρασε στα 1.600 δολάρια ανά ουγγιά εν μέσω της αναταραχής ΗΠΑ-Ιράν, υποχώρησε κατά 0,8% την Τρίτη και διαμορφώθηκε στα 1.536 δολάρια ανά ουγγιά, χάνοντας έδαφος για τέταρτη συνεχόμενη συνεδρίαση. Αργότερα κάλυψε μέρος των απωλειών και ανήλθε στα 1.543,89 δολάρια ανά ουγγιά, στο Λονδίνο.

    Η τιμή του πολύτιμου μετάλλου μπορεί να υποχωρήσει μέχρι τα 1.525 δολάρια ή και χαμηλότερα όσο το ρίσκο στην αγορά επιστρέφει, υποστηρίζει ο αναλυτής της BMO, Colin Hamilton.

    “Ωστόσο, και σε αυτά τα επίπεδα η τιμή του παραμένει ικανοποιητική”, τόνισε.

    Gold moves away from overbought territory

    Οι πρόσφατες μειώσεις βοήθησαν το χρυσό να μετακινηθεί από το υπεραγορασμένο επίπεδο, που βρέθηκε την περασμένη εβδομάδα.

    Στα άλλα πολύτιμα μέταλλα, η πλατίνα και το ασήμι επίσης υποχώρησαν, ενώ το τελευταίο διαμορφώθηκε σε  χαμηλό τριών εβδομάδων.

    Το παλλάδιο κατέγραψε κέρδη για ένατη ημέρα και σημείωσε νέο ρεκόρ, φτάνοντας στα 2.152,02 δολάρια ανά  ουγγιά.

     

     



    ΣΧΟΛΙΑ