• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Αχτίδα αισιοδοξίας τα τελευταία στοιχεία για την αμερικανική αγορά εργασίας – Γιατί υποχωρούν τα futures της Wall Street

    • Bloomberg


    Βελτίωση της εικόνας στην αμερικανική αγορά εργασίας δείχνουν τα στοιχεία του Ιουλίου, με την αγορά να συνεχίζει να καλύπτει το χαμένο έδαφος, έστω και με βραδύτερο ρυθμό. Στοιχείο που δείχνει ότι η οικονομία ανακάμπτει παρά την αύξηση των κρουσμάτων του νέου κορονοϊού.

    Τα μισθολόγια στη χώρα αυξήθηκαν κατά 1,76 εκατομμύρια τον Ιούλιο, υπερβαίνοντας τις προβλέψεις για αύξηση της τάξης των 1,48 εκατ. θέσεων εργασίας και αφού είχαν αυξηθεί κατά 4,79 εκατομμύρια τον Ιούνιο.

    Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που ανακινώθηκαν σήμερα, Παρασκευή, η ανεργία μειώθηκε περισσότερο από το αναμενόμενο, στο 10,2%.

    Τα στοιχεία δημιούργησαν κλίμα αισιοδοξίας στις αγορές, καθώς δείχνουν ότι η μεγαλύτερη οικονομία του πλανήτη ανακάμπτει σταθερά από τα βάθη της ύφεσης που προκάλεσε η πανδημία, έστω και αν η ανεργία διατηρείται σε υψηλά επίπεδα και ο δρόμος που απομένει αναμένεται δύσβατος, καθώς τελειώνουν τα κρατικά δάνεια και μειώνονται οι κοινωνικές παροχές σε βάρος, πιθανότατα, των καταναλωτικών δαπανών.

    Η είδηση πάντως ήταν αρκετά για να «γυρίσει» ανοδικά τους χρηματιστηριακούς δείκτες στην Ευρώπη, αλλά όχι και τα futures των αμερικανικών δεικτών, καθώς οι επενδυτές επικεντρώνονται στο κατά πόσον θα μπορέσει να επιτευχθεί συμφωνία και για νέο πακέτο μέτρων στήριξης της οικονομίας, καθώς και στο θέμα του εμπορικού πολέμου Ουάσιγκτον-Πεκίνου.



    ΣΧΟΛΙΑ