• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Ώθηση στα αποτελέσματα του ομίλου Inditex (Zara) από τις online πωλήσεις

    • Bloomberg


    Ο όμιλος Inditex SA, στον οποίο ανήκει η γνωστή αλυσίδα ενδυμάτων Zara, εμφάνισε αύξηση κερδών και πωλήσεων, καθώς επέκτεινε τη δραστηριότητα του στο ηλεκτρονικό εμπόριο με ταχείς ρυθμούς, την ώρα που οι ανταγωνίστριες εταιρείες, όπως η Gap, παρασύρθηκαν από την αδύναμη αγορά ένδυσης.

    Παρά το γεγονός ότι ο κρύος και βροχερός καιρός επιβάρυναν τις πωλήσεις της ισπανικής εταιρείας κατά το πρώτο τρίμηνο του έτους, τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 9,5% στο ξεκίνημα του δεύτερου τριμήνου, δείχνοντας με πόση ευκολία η Inditex μπορεί να ανακάμψει χάρη στην άμεση αντίδραση της.

    Η εταιρεία επεκτείνει τις online πωλήσεις σε όλες σχεδόν τις χώρες του κόσμους φέτος και θεωρεί ότι το ηλεκτρονικό εμπόριο είναι ο καλύτερος τρόπος να κερδίσει πελάτες σε περιοχές που  δεν θα ήταν λογικό να ανοίξει καταστήματα.Έξι από τις αλυσίδες λιανικής που εντάσσονται στον όμιλο πρόσθεσαν πάνω από 100 online αγορές πρόσφατα, επεκτείνοντας την εμβέλεια εμπορικών σημάτων της όπως η  Massimo Dutti και η Stradivarius.

    Οι πωλήσεις του ομίλου αναμένεται να αυξηθούν σε ετήσια βάση από 4% έως 6% φέτος, επισήμανε ο Πρόεδρος και CEO του Pablo Isla, διατηρώντας τις προβλέψεις για τον κύκλο εργασιών του Inditex και βάζοντας τέλος στις ανησυχίες των αναλυτών ότι ο στόχος είναι πολύ υψηλός. Επίσης η εταιρεία ανακοίνωσε ότι η κερδοφορία συνέχισε να παρουσιάζει βελτίωση στο πρώτο τρίμηνο και ενισχύθηκε για πρώτη φορά τα τελευταία έξι χρόνια.

    Η Zara σχεδιάζει να προσθέσει ακόμη εννέα διαδικτυακές αγορές την περίοδο φθινόπωρο-χειμώνα, μετά την προσθήκη της Βραζιλίας. Ο Isla ετοιμάζεται να παραδώσει τα ηνία του CEO στον Chief Operating Officer, Carlos Crespo.

    Οι μετοχές του ομίλου Inditex σημείωσαν οριακή μεταβολή στην αγορά της Μαδρίτης, ενώ από τις αρχές του έτους κερδίζουν ποσοστό 13%. Η ανταγωνίστρια εταιρεία Gap, η οποία σημείωσε πτώση 10% στις συγκρίσιμες πωλήσεις των καταστημάτων της, είδε τους τίτλους της να υποχωρούν 29% την ίδια χρονική περίοδο.

    Massimo Dutti

     

     



    ΣΧΟΛΙΑ