ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ο όμιλος Inditex SA, στον οποίο ανήκει η γνωστή αλυσίδα ενδυμάτων Zara, εμφάνισε αύξηση κερδών και πωλήσεων, καθώς επέκτεινε τη δραστηριότητα του στο ηλεκτρονικό εμπόριο με ταχείς ρυθμούς, την ώρα που οι ανταγωνίστριες εταιρείες, όπως η Gap, παρασύρθηκαν από την αδύναμη αγορά ένδυσης.
Παρά το γεγονός ότι ο κρύος και βροχερός καιρός επιβάρυναν τις πωλήσεις της ισπανικής εταιρείας κατά το πρώτο τρίμηνο του έτους, τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 9,5% στο ξεκίνημα του δεύτερου τριμήνου, δείχνοντας με πόση ευκολία η Inditex μπορεί να ανακάμψει χάρη στην άμεση αντίδραση της.
Η εταιρεία επεκτείνει τις online πωλήσεις σε όλες σχεδόν τις χώρες του κόσμους φέτος και θεωρεί ότι το ηλεκτρονικό εμπόριο είναι ο καλύτερος τρόπος να κερδίσει πελάτες σε περιοχές που δεν θα ήταν λογικό να ανοίξει καταστήματα.Έξι από τις αλυσίδες λιανικής που εντάσσονται στον όμιλο πρόσθεσαν πάνω από 100 online αγορές πρόσφατα, επεκτείνοντας την εμβέλεια εμπορικών σημάτων της όπως η Massimo Dutti και η Stradivarius.
Οι πωλήσεις του ομίλου αναμένεται να αυξηθούν σε ετήσια βάση από 4% έως 6% φέτος, επισήμανε ο Πρόεδρος και CEO του Pablo Isla, διατηρώντας τις προβλέψεις για τον κύκλο εργασιών του Inditex και βάζοντας τέλος στις ανησυχίες των αναλυτών ότι ο στόχος είναι πολύ υψηλός. Επίσης η εταιρεία ανακοίνωσε ότι η κερδοφορία συνέχισε να παρουσιάζει βελτίωση στο πρώτο τρίμηνο και ενισχύθηκε για πρώτη φορά τα τελευταία έξι χρόνια.
Η Zara σχεδιάζει να προσθέσει ακόμη εννέα διαδικτυακές αγορές την περίοδο φθινόπωρο-χειμώνα, μετά την προσθήκη της Βραζιλίας. Ο Isla ετοιμάζεται να παραδώσει τα ηνία του CEO στον Chief Operating Officer, Carlos Crespo.
Οι μετοχές του ομίλου Inditex σημείωσαν οριακή μεταβολή στην αγορά της Μαδρίτης, ενώ από τις αρχές του έτους κερδίζουν ποσοστό 13%. Η ανταγωνίστρια εταιρεία Gap, η οποία σημείωσε πτώση 10% στις συγκρίσιμες πωλήσεις των καταστημάτων της, είδε τους τίτλους της να υποχωρούν 29% την ίδια χρονική περίοδο.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Μιχαηλίδου: Δυναμικό ξεκίνημα για τις «Νταντάδες της Γειτονιάς» – Σε 13.500 ανέρχονται οι επισκέψεις την πρώτη ημέρα λειτουργίας της πλατφόρμας
- Στουρνάρας: Η Ελλάδα είναι σε πορεία σύγκλισης προς τα ευρωπαϊκά εισοδήματα και αποκατάστασης της εμπιστοσύνης των επενδυτών
- Έρευνα Ιδρύματος Vodafone: 3 στους 4 εφήβους στην Ελλάδα δυσκολεύονται να διαχειριστούν τον χρόνο τους online
- ΕΟΤ: Δράση προβολής της Αττικής και ενίσχυσης της αεροπορικής σύνδεσης Ελλάδας-Τουρκίας
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.