• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Ο μεγιστάνας που έχασε 19,2 δισ. δολ. σε δύο ημέρες

    Jeff Bezos, ιδρυτής της Amazon


    Παρά το γεγονός ότι ο δισεκατομμυριούχος Jeff Bezos παραμένει ο πιο πλούσιος άνθρωπος του κόσμου, βρίσκεται πλέον πιο κοντά στο νούμερο 2 της λίστας, το γνωστό Bill Gates από ότι βρισκόταν πριν από λίγους μήνες.

    Ο ιδρυτής της Amazon είδε κατά τις τελευταίες δύο ημέρες να εξανεμίζονται 19,2 δισ. δολ. από την περιουσία του λόγω του sell off που πυροδότησαν στις αγορές μετοχών οι φόβοι για μεγαλύτερες εντάσεις στον τομέα του εμπορίου. Πρόκειται για τις περισσότερες απώλειες που έχουν σημειωθεί, σύμφωνα με το Bloomberg Billionaires Index. Το προηγούμενο ρεκόρ ανήκε στον ιδρυτή του Facebook, Mark Zuckerberg, ο οποίος τον περασμένο Ιούλιο, όταν η εταιρία του ανακοίνωσε έσοδα λιγότερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών, έχασε 16,5 δισ. δολ. από την περιουσία του.

    Mark Zuckerberg

    Οι μετοχές του κλάδου τεχνολογίας δέχθηκαν πιέσεις τη Δευτέρα, με το δείκτη Nasdaq Composite Index, να υποχωρεί στο χαμηλότερο επίπεδο από τον περασμένο Απρίλιο. Ειδικότερα, οι μετοχές της Amazon σημείωσαν βουτιά 6,3%, ενώ στη συνεδρίαση της Παρασκευής είχαν καταγράψει απώλειες 7,8%. Έτσι, η περιουσία του Bezos διαμορφώθηκε στα 128,1 δισ. δολ. από το υψηλό των 167,7 δισ. δολ. που ήταν στις αρχές του προηγούμενου μήνα.

    Ο Μεξικάνος μεγιστάνας των τηλεπικοινωνιών Carlos Slim έχασε τη Δευτέρα 2,5 δισ. δολ. από την περιουσία του και ακολούθησε ο Bill Gates με ημερήσιες απώλειες 558,3 εκατ. δολ.

    Bill Gates

     

     



    ΣΧΟΛΙΑ