• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Ο μεγιστάνας που απειλεί να εκθρονίσει τον Warren Buffett

    • Bloomberg

    Bernard Arnault, CEO και ιδρυτής της LVMH


    O Bernard Arnault, ο τέταρτος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, πρόσθεσε 4,3 δισεκατομμύρια δολάρια στην περιουσία του σε μία ημέρα, και συγκεκριμένα την Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2019, καθώς η αυξανόμενη ζήτηση των Κινέζων καταναλωτών για τσάντες Louis Vuitton και για το κονιάκ Hennessy έδωσαν ώθηση στα αποτελέσματα του ομίλου του, Moët Hennessy Louis Vuitton (LVMH).

    Οι μετοχές του ομίλου πολυτελών ειδών με έδρα το Παρίσι σημείωσαν άνοδο κατά 6,9%, τη μεγαλύτερη από τα μέσα του 2016, καθώς τα κέρδη του κατά το τέταρτο τρίμηνο ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών, λόγω της μεγάλης ζήτησης από την Κίνα, τη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο. Ο Arnault ελέγχει περίπου το ήμισυ του ομίλου LVMH μέσω μιας οικογενειακής εταιρείας χαρτοφυλακίου, της Groupe Arnault SE.

    Η περιουσία του έχει αυξηθεί κατά 8,3 δισεκατομμύρια δολάρια από την αρχή του έτους και τώρα ανέρχεται σε 76,9 δισεκατομμύρια δολάρια, φέρνοντας τον σε απόσταση αναπνοής από τον Πρόεδρο της Berkshire Hathaway, Warren Buffett, ο οποίος βρίσκεται σήμερα στην 3η θέση του Δείκτη Bloomberg Billionaires με περιουσία 84,8 δισεκατομμύρια δολάρια.

    O Warren Buffett
    Warren Buffett. Επικεφαλής Berkshire-Hathaway

    Ο ιδρυτής της Amazon.com, Jeff Bezos, ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου, πρόσθεσε 6,1 δισεκατομμύρια δολάρια στην καθαρή του αξία την Τετάρτη, ενώ ο νούμερο δύο, Bill Gates, ο συνιδρυτής της Microsoft Inc., κέρδισε 889,4 εκατομμύρια δολάρια.

    Το μερίδιο της LVMH στον πολυτελή οίκο μόδας Cristian Dior, αφορά το μεγαλύτερο μέρος της περιουσίας του Arnault. Άρχισε να δραστηριοποιείται στον κλάδο προϊόντων πολυτελείας το 1984, αναλαμβάνοντας τον πτωχευμένο όμιλο κλωστοϋφαντουργίας που ανήκε στην Christian Dior. Πούλησε τις άλλες επιχειρήσεις της εταιρείας και χρησιμοποίησε τα έσοδα για να αποκτήσει πλειοψηφικό πακέτο στην LVMH. Τον περασμένο μήνα, η εταιρεία συμφώνησε να αποκτήσει τον κορυφαίο ξενοδοχειακό όμιλο Belmond Ltd. σε συμφωνία ύψους 2,6 δισ. δολαρίων.

    Ο Arnault δεν κατέλαβε ποτέ μέχρι τώρα υψηλότερη θέση από την 4η στην κατάταξη των πλουσιότερων ανθρώπων παγκοσμίως του Bloomberg.

    Οι μετοχές της εταιρείας Facebook του Mark Zuckerberg αυξήθηκαν κατά 12%  στη Νέα Υόρκη, αφού η εταιρεία παρουσίασε πωλήσεις και κέρδη υψηλότερα από τα προβλεπόμενα. Ο Zuckerberg, που είναι σήμερα ο 7ος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, βρίσκεται πολύ κοντά στον να εκτοξευτεί στην 5η θέση, ξεπερνώντας τον Ισπανό Amancio Ortega και τον Μεξικάνο Carlos Slim.

    Mark Zuckerberg

     



    ΣΧΟΛΙΑ