• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Ο επιχειρηματίας που πούλησε το σπίτι του στη Νέα Υόρκη στην τιμή ρεκόρ των 80 εκατ. δολαρίων

    • Bloomberg

    Philip Falcone


    Ένας επιχειρηματίας πούλησε την κατοικία του στο Upper East Side της Νέας Υόρκης έναντι σχεδόν 80 εκατ. δολαρίων, το μεγαλύτερο ποσό που έχει δοθεί για αντίστοιχο σπίτι στην περιοχή, αναφέρει η Wall Street Journal. Η μεζονέτα, ανήκει στο Philip Falcone και τη σύζυγο του Lisa Falcone, και βρίσκεται στην οδό East 67th ανάμεσα στις Madison και Fifth Avenue.

    Το κτίριο ανήκε πριν στον ιδρυτή του περιοδικού Penthouse, Bob Guccione. Οι Falcones το αγόρασαν το 2008 έναντι 49 εκατ. δολαρίων και από τότε έχουν επενδύσει εκατομμύρια για την πολυετούς διάρκειας ανακαίνιση του, κατασκευάζοντας πισίνα και αίθουσα κινηματογράφου κάτω από το έδαφος, επεκτείνοντας το οίκημα σε σχεδόν 30.000 τετραγωνικά πόδια.

    Η συγκεκριμένη πώληση έρχεται στο προσκήνιο στον απόηχο των ανακοινώσεων της εξαγοράς τριών διαμερισμάτων στη Fifth Avenue από τον Jeff Bezos έναντι 80 εκατ. δολαρίων αλλά και μετά την απόκτηση κατοικίας στο Central Park από το μεγιστάνα Kenneth Griffin στην τιμή των 238 εκατ. δολαρίων.

    Παρά τις συγκεκριμένες κινήσεις, η πολυτελής αγορά της Νέας Υόρκης παραμένει σε χαμηλά επίπεδα. Οι πωλήσεις αξίας 30 εκατ. δολαρίων και άνω έχουν διπλασιαστεί κατά το πρώτο τρίμηνο του έτους σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2018, αναφέρει η εταιρεία ακινήτων Douglas Elliman-Miller Samuel, αλλά και οι εκπτώσεις στις πωλήσεις πολυτελών κατοικιών διπλασιάστηκε από το 4,4% το πρώτο τρίμηνο στο 8,8%.

    Ο Philip Falcone με τη σύζυγο του Lisa

    Ο Richard Pretsfelder, συνεργάτης στη Leslie J Garfield & Co Inc., αναφέρει ότι η πώληση της κατοικίας του Falcone αποτελεί θετική ένδειξη για την πόλη. “Αποδεικνύει ότι παρά την αβεβαιότητα της αγοράς, υπάρχουν ακόμη εκεί έξω αγοραστές που είναι πρόθυμοι να πληρώσουν ακριβά την αγορά ακινήτων της Νέας Υόρκης”, επισημαίνει.

    Σημειώνεται ότι υπάρχουν πολλά ακόμη αρχοντικά και μεγάλα σπίτια στην περιοχή Upper East Side που παραμένουν απούλητα. Οι Falcones έχουν μία ακόμη κατοικία προς πώληση σε συγκριτικά καλύτερη τιμή, στα 29,5 εκατ. δολάρια. Διατέθηκε στην αγορά το 2018 έναντι 39 εκατ. δολαρίων, ωστόσο η αρχική τιμή μειώθηκε αρκετές φορές. Το ζευγάρι είχε αγοράσει το σπίτι το 2004 καταβάλλοντας τότε ποσό 10,4 εκατ. δολαρίων.

     

     



    ΣΧΟΛΙΑ