• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    O δισεκατομμυριούχος της Bilibili: Από την Κίνα στην αγορά του Nasdaq με κεφαλαιοποίηση 3,8 δισ. δολάρια

    • Bloomberg

    Rui Chen, Πρόεδρος και CEO της Bilibili Inc.


    Κανείς δεν μπορεί να κατηγορήσει τις μεγαλύτερες τεχνολογικές επιχειρήσεις της Κίνας που ζηλεύουν την Bilibili Inc.

    Ο προμηθευτής βίντεο κινουμένων σχεδίων, κόμικς και παιχνιδιών κινητής τηλεφωνίας, όπως το Fate / Grand Order της Sony Corp., έχει 93 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες μέσης ηλικίας 21 ετών. Οι αμερικανικές μετοχές της Bililbili έχουν αυξηθεί κατά 73% από την αρχική δημόσια εγγραφή της το Μάρτιο 2018, εμφανίζοντας τη δεύτερη καλύτερη απόδοση στον δείκτη Nasdaq Golden Dragon ChinaΟ συγκεκριμένος δείκτης αποτελείται από 64 εταιρείες που είναι εισηγμένες στις Η.Π.Α., ενώ ασκούν το μεγαλύτερο μέρος των δραστηριοτήτων τους στην Κίνα.

    Και για την επιτυχία αυτή η εταιρεία θα πρέπει να ευγνωμονεί τη γενιά Ζ (τη δημογραφική ομάδα που διαδέχεται τους Millennials), η οποία έχει την ευχέρεια να ξοδεύει χρήματα χωρίς να ανησυχεί για τις προοπτικές της σταδιοδρομίας της και τις γεωπολιτικές αναταραχές. Ο μέσος νέος της συγκεκριμένης ηλικιακής ομάδας μπορεί να ξοδεύει πάνω από 7.000 δολάρια ετησίως για πολυτελή αγαθά, σύμφωνα με σχετική έρευνα.

    Ο κολοσσός των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, Tencent Holdings Ltd., επένδυσε τον Οκτώβριο 2018 στην εταιρεία Bilibili, κεφάλαια 318 εκατομμύρια δολάρια για να αυξήσει το ποσοστό συμμετοχής της σε αυτήν στο 12,3%. Η Alibaba Group Holding Ltd. ακολούθησε στις 4 Φεβρουαρίου του τρέχοντος έτους, αποκτώντας 8%.



    ΣΧΟΛΙΑ