• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    O δισεκατομμυριούχος πρόεδρος της Lego και το ρεκόρ πωλήσεων

    Thomas Kirk Kristiansen


    Η Lego ανακοίνωσε ότι ο Thomas Kirk Kristiansen -από την τέταρτη γενιά της οικογένειας των δισεκατομμυριούχων που κατέχει τη μεγαλύτερη βιομηχανία παιχνιδιού στην Ευρώπη – ανέλαβε τη θέση του προέδρου της εταιρείας.

    Ο Kristiansen αντικατέστησε τον Jorgen Vig Knudstorp, πρώην διευθύνοντα σύμβουλο της επιχείρησης, ο οποίος θα παραμείνει σε αυτήν ως μέλος του διοικητικού συμβουλίου και θα αναπτύξει το εμπορικό σήμα, ανέφερε η Lego την Τετάρτη.

    Η αλλαγή στην ηγεσία ανακοινώθηκε καθώς η Lego σημείωσε αύξηση 3% στα κέρδη της περασμένης χρήσης, με τα καθαρά έσοδα να ανέρχονται σε 8,31 δισ. κορώνες (1,24 δισ. δολάρια). Τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 6% στα 38,5 δισεκατομμύρια κορώνες, καταγράφοντας νέο ρεκόρ.

    Ο Thomas Kirk Kristiansen, 41 ετών, είναι ένα από τα τρία παιδιά του Kjeld Kirk Kristiansen, του 72χρονου εγγονού του ιδρυτή της Lego. Από το 2016, ο Kjeld Kirk Kristiansen έχει παραχωρήσει τις περισσότερες ευθύνες στον μοναχογιό του.

    Ο  Kirk Kristiansen ο πρεσβύτερος έχει ήδη παραδώσει ένα μεγάλο κομμάτι της περιουσίας στα τρία παιδιά του, τα οποία κατέχουν περίπου 4,3 δισεκατομμύρια δολάρια το καθένα, σύμφωνα με τον Δείκτη Bloomberg Billionaires.

    Ο Knudstorp, ήταν ο αρχιτέκτονας της ανάκαμψης της Lego την τελευταία δεκαετία. Ο πρώην σύμβουλος της McKinsey, απλοποίησε τα προϊόντα της εταιρείας και κατόρθωσε να βάλει τέλος σε αρκετά χρόνια ζημιών, δημιουργώντας την πιο κερδοφόρα παιχνιδοβιομηχανία παγκοσμίως. Ωστόσο, κατά το τελευταίο διάστημα της θητείας του ως CEO, η Lego εμφάνισε μείωση των εσόδων και κερδών μετά από μια περίοδο ταχείας επέκτασης.

    Την Τετάρτη, η Lego επισήμανε ότι τα αποτελέσματα του 2019 ενισχύθηκαν από την μονοψήφια αύξηση των πωλήσεων στην Αμερική και τη Δυτική Ευρώπη, καθώς και το διψήφιο ποσοστό  ανάπτυξης στην Κίνα.

    “Υπεραποδώσαμε στη βιομηχανία παιχνιδιών και αυξήσαμε τις πωλήσεις και το μερίδιο αγοράς σε όλες τις κυριότερες αγορές μας”, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Niels B. Christiansen.

    Η Lego έχει βάλει στόχο την Κίνα ως την κύρια αγορά στρατηγικής ανάπτυξης και τώρα διαθέτει 140 καταστήματα λιανικής πώλησης στη χώρα. Το 2020, η Lego σχεδιάζει να ανοίξει επιπλέον 80 καταστήματα σε 20 νέες κινεζικές πόλεις.

    Για το 2020, η Lego αναμένει “μονοψήφιο ποσοστό ανάπτυξης” με ρυθμό που υπερβαίνει την υπόλοιπη αγορά παιχνιδιών. Η απόδοση θα καθοριστεί από την “καινοτομία των προϊόντων, την ανάπτυξη σε εδραιωμένες και στρατηγικές αγορές, όπως η Κίνα”.  Η παιχνιδοβιομηχανία δεν ανέφερε καμία επίπτωση από τον κοροναϊό.



    ΣΧΟΛΙΑ