• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    NASA: Αυτοί είναι οι αστροναύτες που θα ταξιδέψουν με το Artemis II στο φεγγάρι

    The crew of NASA’s Artemis II mission (left to right): NASA astronauts Christina Hammock Koch, Reid Wiseman (seated), Victor Glover, and Canadian Space Agency astronaut Jeremy Hansen. Credits: NASA


    Η ΝASA ανακοίνωσε τα ονόματα δύο ακόμα αστροναυτών, της Christina Koch και του Victor Glover, που συμπληρώνουν την τετραμελή ομάδα που θα ταξιδέψει στην επόμενη αποστολή γύρω από το φεγγάρι με το Artemis II.

    Οι δυο αστροναύτες θα συνοδέψουν τους Jeremy Hansen και Reid Wiseman στην πτήση, όπως ανακοινώθηκε κατά τη διάρκεια ενός event στο Huston. O Wiseman ήταν αρχηγός του astronaut office και τώρα θα ηγείτο της αποστολής.

    Η Koch, προηγουμένως ήταν μέλος της ομάδας της NASA διαστημικού περιπάτου, που αποτελούνταν μόνο από γυναίκες και τώρα θα είναι η πρώτη γυναίκα που θα ταξιδέψει τόσο βαθιά στο διάστημα. Απ’ την άλλη ο πιλότος του σκάφους, Glover θα είναι ο πρώτος έγχρωμος αστροναύτης που θα ταξιδέψει τόσο βαθιά στο διάστημα.

    Η ανακοίνωση φέρνει τη NASA ένα βήμα πιο κοντά στην αποστολή της επιστροφής του ανθρώπου στην περιοχή γύρω από το φεγγάρι, για πρώτη φορά μετά το πρόγραμμα Apollo που πραγματοποιήθηκε πέντε δεκαετίες νωρίτερα. 

    Διαβάστε επίσης:
    Λευκός Οίκος: Η μάχη στο Μπαχμούτ δεν έχει τελειώσει 

     



    ΣΧΟΛΙΑ