• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Moderna: Στα ύψη η μετοχή εν αναμονή του εμβολίου για τη μετάλλαξη Όμικρον αρχές του 2022

    • Bloomberg


    Η μετοχή της Moderna καταγράφει νέα σημαντική άνοδο στην προσυνεδρίαση μετά τα θεαματικά κέρδη της Παρασκευής, καθώς η εταιρεία γνωστοποίησε ότι το νέο εμβόλιο για την καταπολέμηση του στελέχους Omicron (μετάλλαξη Όμικρον) του κορονοϊού θα μπορούσε να είναι έτοιμο έως τις αρχές του 2022, εάν χρειαστεί.

    Ο τίτλος κατέγραφε άνοδο 9,9% νωρίτερα μετά από τα κέρδη κατά 21% που σημείωσε στη συνεδρίαση της Παρασκευής, και βρίσκεται πολύ κοντά στο να κατακτήσει την πρώτη θέση από πλευράς απόδοσης στον δείκτη S&P 500, από τις αρχές του έτους.

    Η εταιρεία κινητοποίησε εκατοντάδες εργαζομένους την Ημέρα των Ευχαριστιών την περασμένη Πέμπτη, προκειμένου να ξεκινήσει τις εργασίες για τη νέα μετάλλαξη, δήλωσε ο επικεφαλής της ιατρικής ομάδας της Moderna, Paul Burton, το Σαββατοκύριακο.

    Moderna's ability to adapt to new variants spurs stock rally

    Η τεχνολογία mRNA της Moderna είναι ιδανική για την προσαρμογή των εμβολίων σε νέες μεταλλάξεις, σύμφωνα με τον αναλυτή της Piper Sandler, Edward A. Tenthoff, ο οποίος έχει διατυπώσει σύσταση “overweight” για τη μετοχή της.

    «Η Moderna βρίσκεται σε καλύτερη θέση να αναπτύξει νέο εμβόλιο κατά του Covid-19 και τώρα έχει την ικανότητα να παράγει αρκετές εκατοντάδες εκατομμύρια δόσεις εμβολίου κάθε μήνα», έγραψε ο Tenthoff σε ένα σημείωμα προς τους πελάτες.

    «Το SARS-CoV-2 δεν φεύγει και θα προσφέρει χρόνια σημαντικών εσόδων μελλοντικά», εκτίμησε.

    Διαβάστε ακόμη:

    Pfizer, BioNTech και Moderna κερδίζουν περισσότερα από 1.000 δολάρια το δευτερόλεπτο χάρη στα εμβόλιά τους



    ΣΧΟΛΙΑ