• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Μήνυμα Γουάτσα λίγο πριν από τις κάλπες: «Η Ελλάδα μπορεί να ωφεληθεί σημαντικά αν ακολουθήσει πολιτικές φιλικές προς τις επιχειρήσεις»

    • NewsRoom
    Prem Watsa. Chairman and Chief Executive Officer Fairfax

    Prem Watsa. Chairman & Chief Executive Officer Fairfax


    Η Ελλάδα μπορεί να επωφεληθεί σημαντικά αν ακολουθήσει πολιτικές φιλικές προς τις επιχειρήσεις, τονίζει, σε δηλώσεις του στο Bloomberg, ο Πρεμ Γουάτσα (Prem Watsa), λίγο πριν ανοίξουν οι κάλπες, υπογραμμίζοντας χαρακτηριστικά ότι «του αρέσει ιδιαίτερα» η χώρα.

    Ο μεγαλοεπενδυτής και διευθύνων σύμβουλος της Fairfax Financial Holdings Ltd, η οποία κατέχει μεγάλο μερίδιο στη Eurobank, δήλωσε αισιόδοξος για τις ΗΠΑ, επικαλούμενος τις πολλές επενδυτικές ευκαιρίες και τις αποδοτικές οικονομικές πολιτικές, αλλά και για την Ελλάδα.

    «Μου αρέσει ιδιαίτερα η Ελλάδα. Αφήνει πίσω της μια πολύ δύσκολη περίοδο, έχει μπροστά της εκλογές», ανέφερε, συμπληρώνοντας: «Αν η Ελλάδα ακολουθήσει πολιτικές φιλικές προς τις επιχειρήσεις, όπως μπορεί κάλλιστα να κάνει, τότε θα ωφεληθεί πολύ».

    Αναφερόμενος στην πορεία της παγκόσμιας οικονομίας, ο κ. Γουάτσα εκτίμησε πως οι εντάσεις με την Κίνα θα υποχωρήσουν, λέγοντας πως «αυτά τα εμπορικά ζητήματα με την Κίνα, με την Ευρώπη, όταν λυθούν -και θεωρώ πως θα λυθούν- ίσως έχουμε αρκετό περιθώριο για αρκετά χρόνια οικονομικής ανάπτυξης».

    Χαρακτήρισε, δε, την Ινδία ως «το καλύτερο μέρος» για να επενδύσει κανείς σήμερα.



    ΣΧΟΛΙΑ