ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ο Γουάτσα ξανάφερε στην Ελλάδα τα μετρητά της Grivalia – Πώς παίζεται το μεγάλο «στοίχημα» με τη Eurobank
Η Ελλάδα μπορεί να επωφεληθεί σημαντικά αν ακολουθήσει πολιτικές φιλικές προς τις επιχειρήσεις, τονίζει, σε δηλώσεις του στο Bloomberg, ο Πρεμ Γουάτσα (Prem Watsa), λίγο πριν ανοίξουν οι κάλπες, υπογραμμίζοντας χαρακτηριστικά ότι «του αρέσει ιδιαίτερα» η χώρα.
Ο μεγαλοεπενδυτής και διευθύνων σύμβουλος της Fairfax Financial Holdings Ltd, η οποία κατέχει μεγάλο μερίδιο στη Eurobank, δήλωσε αισιόδοξος για τις ΗΠΑ, επικαλούμενος τις πολλές επενδυτικές ευκαιρίες και τις αποδοτικές οικονομικές πολιτικές, αλλά και για την Ελλάδα.
«Μου αρέσει ιδιαίτερα η Ελλάδα. Αφήνει πίσω της μια πολύ δύσκολη περίοδο, έχει μπροστά της εκλογές», ανέφερε, συμπληρώνοντας: «Αν η Ελλάδα ακολουθήσει πολιτικές φιλικές προς τις επιχειρήσεις, όπως μπορεί κάλλιστα να κάνει, τότε θα ωφεληθεί πολύ».
Αναφερόμενος στην πορεία της παγκόσμιας οικονομίας, ο κ. Γουάτσα εκτίμησε πως οι εντάσεις με την Κίνα θα υποχωρήσουν, λέγοντας πως «αυτά τα εμπορικά ζητήματα με την Κίνα, με την Ευρώπη, όταν λυθούν -και θεωρώ πως θα λυθούν- ίσως έχουμε αρκετό περιθώριο για αρκετά χρόνια οικονομικής ανάπτυξης».
Χαρακτήρισε, δε, την Ινδία ως «το καλύτερο μέρος» για να επενδύσει κανείς σήμερα.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Ο ΚΜ και οι ανεπάγγελτοι πολιτικοί, σε ποιο χωριό ήταν ο Τσίπρας και η Μαρέβα, το πρώτο ματς στον Βοτανικό και ο Μπαμπινιώτης για τα μπλόκα
- Τα 13 σχήματα των «μεγάλων» της αγοράς που αύξησαν τον μετοχικό τους πλούτο κατά 8+1 δισ. ευρώ μέσα στο 2025
- Diamonds are forever: Τα μονόπετρα που έλαμψαν το 2025 και οι τάσεις που θα κυριαρχήσουν το 2026
- Ελ Κααμπί: Πανζουρλισμός στα social media για τα απίθανα γκολ, τι ισχύει με νέο συμβόλαιο και Ολυμπιακό