• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Μια χρυσή Ferrari και ένα χρυσό άγαλμα της Kate Moss σε δημοπρασία!

    • Bloomberg


    Μπορεί ο χρυσός να έχει εκτοξευθεί φέτος, αλλά οι συλλέκτες θα προτιμήσουν μάλλον τη δημοπρασία της Sotheby’s την επόμενη εβδομάδα στο Λονδίνο.

    Μια προτομή πραγματικού μεγέθους της Kate Moss, μια Ferrari 512 Berlinetta Boxer του 1977 και μια πολυθρόνα από το Παλάτι του Κεραμεικού στη Γαλλία είναι μόνο μερικά από τα αντικείμενα που θα βρεθούν πως πώληση στη «χρυσή» δημοπρασία του οίκου στις 17 Οκτωβρίου.

    Ονομαζόμενη «Το Άγγιγμα του Μίδα», η δημοπρασία είναι η πρώτη του οίκου αφιερωμένη αποκλειστικά στον χρυσό. Ο οίκος έχει παρατηρήσει την αυξημένη ζήτηση για χρυσά αντικείμενα, όπως ανέφερε ο επικεφαλής των πωλήσεων  Constantine Frangos.

    «Δεν εστιάζουμε τόσο στην τιμή του χρυσού», δήλωσε ο ίδιος την Παρασκευή. «Αντιμετωπίζουμε τα αντικείμενα αυτά σαν έργα τέχνης», πρόσθεσε

    Παρόλο που η Sotheby’s εκτιμά ότι το χρυσό γλυπτό του κεφαλιού της Kate Moss θα φτάσει τα 515.000 δολάρια, είναι μια ορθογώνια χρυσή πλάκα του Γάλλου καλλιτέχνη Yves Klein. Το έργο εκτιμάται στα 1,6 εκατ. δολάρια.

    Η Sotheby’s τράβηξε την προσοχή όλου του κόσμου την προηγούμενη εβδομάδα, όταν ο πίνακας του Banksy,  «Girl with Balloon», αυτοκαταστράφηκε μυστηριωδώς αμέσως μόλις πουλήθηκε για 1,37 εκατ. δολάρια. Ο ανώνυμος αγοραστής, μια γυναίκα συλλέκτης από την Ευρώπη, σκοπεύει να κρατήσει το έργο, το οποίο θα μετονομαστεί σε «Love is in the Bin», ανέφερε ο οίκος σε ανακοίνωσή του την Πέμπτη.



    ΣΧΟΛΙΑ