• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Πλουσιότεροι κατά 1 τρισ. δολάρια έγιναν οι πλούσιοι του πλανήτη!

    • NewsRoom
    Jeff Bezos - Bill Gates


    Οι πλουσιότεροι άνθρωποι του πλανήτη είδαν τη συνολική περιουσία τους να αυξάνεται κατά 1 τρισ. δολάρια το 2017, ήτοι τέσσερις και πλέον φορές περισσότερο απ’ ό,τι το προηγούμενο έτος, καθώς τα χρηματιστήρια αψήφισαν τις οικονομικές, κοινωνικές και πολιτικές προκλήσεις και ενσχύθηκαν σε υψηλά ρεκόρ.

    Η ενίσχυση, κατά 23%, του δείκτη Bloomberg Billionaires Index, ο οποίος παρακολουθεί σε καθημερινή βάση τους 500 πλουσιότερους ανθρώπους του πλανήτη, συγκρίνεται με κέρδη σχεδόν 20% τόσο για τον MSCI World Index όσο και για τον Standard & Poor’s 500.

    Jeff Bezos - Bill Gates

    Ο άνθρωπος που είδε την περιουσία του να αυξάνεται περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο κατά τη διάρκεια της χρονιάς ήταν ο ιδρυτής της Amazon, Τζεφ Μπέζος, κερδίζοντας 34,2 δισ. δολάρια επιπλέον και εκτοπίζοντας, τον Οκτώβριο, τον συνιδρυτή της Microsoft Μπιλ Γκέιτς από το βάθρο του πλουσιότερου ανθρώπου στον κόσμο. Ο Μπέζος, η καθαρή αξία του οποίου υπερέβη τα 100 δισ. δολάρια στο τέλος του Νοεμβρίου, έχει σήμερα καθαρή αξία 99,6 δισ. δολ., έναντι 91,3 δισ. δολ. για τον Γκέιτς.

    Στο τέλος της συνεδρίασης της Τρίτης, 26 Δεκεμβρίου 2017, οι 500 δισεκατομμυριούχοι που περιλαμβάνονται στον σχετικό δείκτη του Bloomberg είχαν υπό τον έλεγχό τους 5,3 τρισ. δολάρια, από 4,4 τρισ. δολάρια που ήταν το αντίστοιχο ποσό στις 27 Δεκεμβρίου 2016.

    Σύμφωνα με τον Μάικ Ράιαν, διευθυντή επενδύσεων στη UBS Wealth Management, η εξέλιξη αυτή έχει άμεση σχέση με τη δεύτερη πιο ισχυρή και πιο μακρά ανοδική αγορά (bull market) στην Ιστορία. Μάλιστα, όπως λέει ο ίδιος, απ’ όλες τις οδηγίες που δώσαμε στον κόσμο κατά τη διάρκεια τς χρονιάς, η σημαντικότερη συμβουλή είναι “συνεχίστε τις επενδύσεις”.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ο Jeff Bezos, CEO του Amazon, είναι ξανά ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ο Τζεφ Μπέζος μόλις έγινε ο πρώτος άνθρωπος με περιουσία άνω των 100 δισ. δολαρίων!

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Οι Μπέζος, Γκέιτς και Μπάφετ είναι πλουσιότεροι από τη μισή Αμερική



    ΣΧΟΛΙΑ