• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Κατρακυλά η στερλίνα με τη Βρετανία να ετοιμάζεται για «άτακτο» Brexit

    • Bloomberg
    Βρετανία: Πάνω από 50 άτομα στο στόχαστρο της αστυνομίας για τα πάρτι στη Ντάουνινγκ Στριτ - Θα δώσουν εξηγήσεις

    Μπόρις Τζόνσον, πρωθυπουργός της Βρετανίας


    Στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων χρόνων κατρακύλησαν σήμερα τόσο η στερλίνα όσο και οι αποδόσεις των βρετανικών ομολόγων καθώς ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον εντείνει τις προετοιμασίες για «άτακτο» Brexit. Για έξοδο δηλαδή της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση χωρίς συμφωνία.

    «Η στερλίνα θα παραμείνει λογικά υπό πίεση και θα κατευθυνθεί προς το επίπεδο των 1,20 δολαρίων τους ερχόμενους μήνες αν γίνουν όντως πρόωρες εκλογές και οι Συντηρητικοί, υπό τον Τζόνσον, αποφασίσουν να τηρήσουν διχαστική στάση στο θέμα του Brexit απέναντι στην ΕΕ», υποστηρίζει ο Petr Krpata, υπεύθυνος στρατηγικής για την αγορά συναλλάγματος στην ING Groep NV.

    Η στερλίνα έφτασε να υποχωρεί νωρίτερα έως και 1,1%, στα 1,2244 δολάρια στο Λονδίνο, που είναι και το χαμηλότερο επίπεδο για την ισοτιμία της έναντι του δολαρίου που έχει καταγραφεί από τον Μάρτιο του 2017.

    Έναντι του ευρώ, η στερλίνα υποχωρούσε κατά 1%, στις 90,80 πένες ανά ευρώ.

    Την ίδια ώρα, η απόδοση του 10ετούς κρατικού ομολόγου έφτασε να υποχωρεί έως και έξι μονάδες βάσης, στο 0,63%, ήτοι στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Αύγουστο του 2016.

    Σήμερα, ωστόσο, ο χρηματιστηριακός δείκτης FTSE 100 έφτασε να σημειώνει άνοδο έως και 2,2%, τη μεγαλύτερη από τον Ιανουάριο, παίρνοντας ώθηση από τις προσδοκίες ότι η αποδυνάμωση της στερλίνας θα επηρεάσει θετικά τα αποτελέσματα κερδοφορίας των επιχειρήσεων που εξάγουν προϊόντα στο εξωτερικό.



    ΣΧΟΛΙΑ