• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    JP Morgan Chase: «Μην περιμένετε τους αναλυτές για να αγοράσετε μετοχές»

    • Bloomberg
    JP Morgan

    JP Morgan


    «Μην περιμένετε τους αναλυτές να αναθεωρήσουν ανοδικά τις προβλέψεις τους για την κερδοφορία μιας εταιρείας, για να αγοράσετε μετοχές, καθώς, όπως δείχνει η Ιστορία, πολλές φορές οι ειδικοί αντιδρούν με υστέρηση έως και έναν χρόνο ενώ η αγορά ήδη τρέχει», συνιστούν οι ειδικοί της JP Morgan Chase.

    Το 2016 για παράδειγμα, η αγορά «έπιασε πάτο» και άρχισε να ανακάμπτει τον Φεβρουάριο, αλλά οι αναθεωρήσεις των κερδοφοριών δεν έγιναν θετικές παρά μόνο στο τέλος του έτος, όπως αναφέρει ο Mislav Matejka σε σημείωμά του.

    Η JPMorgan εκτιμά ότι τα κέρδη θα συνεχίσουν να αυξάνονται μέσα στο 2019, καθώς θεωρεί ότι η οικονομική ανάπτυξη στις ΗΠΑ παραμένει ισχυρή. Επιπλέον, μπορεί τα κέρδη ανά μετοχή στις ΗΠΑ είναι ελαφρώς υψηλότερα από την ιστορική τάση, αλλά η εμπειρία δείχνει ότι τα κέρδη των αμερικανικών επιχειρήσεων πιάνουν peak και αρχίζουν να υποχωρούν  μόνον αφού τα P/Es υπερέβαιναν την τάση κατά σχεδόν 30%.

    “Πιστεύουμε ότι η παρούσα θετική αντίδραση έχει πολύ μέλλον μπροστά της και πιστεύουμε ότι οι μετοχές θα φτάσουν ενδεχομένως σε νέα υψηλά στον τρέχοντα κύκλο, προτού ξεκινήσει η επόμενη ύφεση”, ανέφεραν οι αναλυτές της JPMorgan, συμπληρώνοντας ότι “οι μετοχές δεν περιμένουν ποτέ τα αποτελέσματα κερδοφορίας για να ανακάμψουν.”

    Οι διεθνείς αγορές μόλις κατέγραψαν τα μεγαλύτερα μηνιαία κέρδη τους από τον Οκτώβριο του 2015, καθώς η τελευταία συνέντευξη του Προέδρου της Federal Reserve και η αισιοδοξία για την έκβαση των σινοαμερικανικών σχέσεων ενέπνευσαν αισιοδοξία στους επενδυτές, μετά από ένα αρκετά σκληρό τέταρτο τρίμηνο.

    Η JPMorgan χαρακτηρίζει overweight τις αναδυόμενες αγορές σε σχέση με τις αναπτυγμένες.

    Στις αναπτυγμένες αγορές, δίνει overweight στην αμερικανική αγορά και σύσταση neutral στις αγορές της Ευρωζώνης.

    Είναι επίσης neutral όσον αφορά την Ιαπωνία, ενώ συνιστά ως underweight τις μετοχές του Ηνωμένου Βασιλείου

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Πώς βλέπουν οι μεγάλες ευρωπαïκές τράπεζες την πορεία του ελληνικού 5ετούς ομολόγου

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ: Ποιοι αγόρασαν το ομόλογο. Θα πληρώσουμε 466,1 εκατ. ευρώ για τόκους…

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Στουρνάρας – Καραβίας: «Τα χειρότερα τα αφήσαμε πίσω μας»



    ΣΧΟΛΙΑ