• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Η υποχώρηση του bitcoin πενταπλασίασε τη ζήτηση για χρυσές λίρες

    • Bloomberg


    Η υποχώρηση του bitcoin εκτίναξε στα ύψη τη ζήτηση για χρυσά νομίσματα την Τρίτη, σε έναν από τους μεγαλύτερους διαδικτυακούς dealers της Ευρώπης, με αποτέλεσμα η εταιρεία να πουλήσει σχεδόν 30 κιλά χρυσό, αξίας 1,2 εκατ. δολαρίων στην αγορά spot, σύμφωνα με τον διευθυντή Daniel Marburger.

    Η τιμή του bitcoin υποχώρησε κατά 23% την Τρίτη, ενώ συνεχίζει να υποχωρεί και σήμερα. Μάλιστα, τις τελευταίες τρεις μέρες, από την παγκόσμια αγορά ψηφιακών νομισμάτων έκαναν… φτερά περίπου 300 δισ. δολάρια, με αποτέλεσμα να κλονιστεί σημαντικά η εμπιστοσύνη των επενδυτών.

    «Χθες ήταν μια αδιανόητα τρελή μέρα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Marburger, λέγοντας ότι υπήρξε καταιγισμός email και τηλεφωνημάτων από πελάτες που ρωτούσαν πώς μπορούσαν να μετατρέψουν τα κρυπτονομίσματά τους σε χρυσό.

    Bitcoin
    Bitcoin

    Η αξία του bitcoin σημείωσε ιστορικό ρεκόρ στα 19.511 δολάρια στις 18 Δεκεμβρίου και, έκτοτε, έχει χάσει σχεδόν το 50% της αξίας του. Την ίδια ώρα, ο χρυσός έχει ενισχυθεί κατά 5,8% την ίδια περίοδο, με την τιμή του να ενισχύεται σε υψηλό τετραμήνου, στα 1.344,81 δολάρια ανά ουγγιά τη Δευτέρα.

    Με ένα bitcoin αγοράζεις σήμερα περίπου οκτώ χρυσά νομίσματα Britannia της μίας ουγγιάς, σύμφωνα με τον Marburger.

    Τα χρυσά νομίσματα είναι ιδιαίτερα ελκυστικά για όσους επενδύουν σε bitcoin, επειδή αυτά τα δύο επενδυτικά προϊόντα έχουν πολλά κοινά μεταξύ τους, λέει ο ίδιος.

    Όμως, το πλεονέκτημα του χρυσού είνα, όπως λέει, ότι δεν υπάρχουν κωδικοί για να χάσεις, παρουσιάζει πολύ μικρότερη αστάθεια σε ό,τι αφορά την αξία του και, επιπλέον, μπορείς να κρατήσεις την επένδυσή σου στα χέρια σου…

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Bitcoin: «Ετοιμαστείτε να χάσετε όλα σας τα χρήματα»

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πώς μπορώ να αγοράσω και να πουλήσω χρυσές λίρες Αγγλίας και ράβδους χρυσού;



    ΣΧΟΛΙΑ