• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    ΗΠΑ: Συλλήψεις στελεχών UBS, Deutsche Bank και HSBC

    • Bloomberg

    Ντέμιαν Λιούις (Damian Watcyn Lewis). Υποδύεται τον κερδοσκόπο Fund manager Β. Axelrod στην τηλεοπτική σειρά Billions. (COSMOTE TV)


    Πρόστιμα σε βάρος 3 παγκόσμιων τραπεζών, αλλά και συλλήψεις έως και 8 προσώπων, για υποθέσεις χειραγώγησης στις αγορές futures (ΣΜΕ – Συμβόλαια Μελλοντικής Εκπλήρωσης), αναμένεται να ανακοινώσουν οι αμερικανικές Αρχές, σύμφωνα με πηγή που επικαλείται το Bloomberg. Συγκεκριμένα, πρόκειται για τις UBS, Deutsche Bank και HSBC, στις οποίες αναμένεται να επιβληθούν πρόστιμα από την Commodity Futures Trading Commission (CFTC), καθώς το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης έχει βάλει στο στόχαστρο πρώην traders και εργαζομένους, για τον ρόλο τους στη συγκεκριμένη υπόθεση απάτης, όπως σημείωσε η ίδια ανώνυμη πηγή.

    Το υπουργείο Δικαιοσύνης και η CFTC θα ανακοινώσουν τις συλλήψεις σε συνέντευξη Τύπου στην Ουάσινγκτον. Οι συλλήψεις συνδέονται με σχεδόν πέντε ξεχωριστές υποθέσεις, όπως δήλωσε η πηγή στο Bloomberg.

    Σημειωτέον πως τον Σεπτέμβριο, ο Andre Flotron, πρώην trader της UBS, κατηγορήθηκε για συνωμοσία και απάτη σχετικά με τον υποτιθέμενο ρόλο του σε υπόθεση χειραγώγησης των τιμών πολύτιμων μετάλλων. Παράλληλα, τον Ιούνιο, ο David Liew, πρώην trader της Deutsche Bank, δήλωσε ένοχος για συνωμοσία σχετικά με υπόθεση χειραγώγησης futures πολύτιμων μετάλλων.

    Ντέμιαν Λιούις (Damian Watcyn Lewis). Υποδυεται τον Β. Axelrod στην τηλ. σειρά Billions

     



    ΣΧΟΛΙΑ