• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Η&Μ: Γιατί οι αναλυτές «πυροβολούν» τη μετοχή

    • Bloomberg


    Η Hennes & Mauritz AB (Η&Μ) έχει ήδη χάσει σχεδόν το 20% της χρηματιστηριακής αξίας της φέτος και πλέον οι αναλυτές που παρακολουθούν τη σουηδική αλυσίδα έχουν δει αρκετά για να «κόψουν» την τιμή-στόχο που δίνουν για τη μετοχή στο χαμηλότερο επίπεδο από το 2006.

    Ο μέσος όρος 27 αναλυτών που καλύπτουν την H&M και παρακολουθεί το Bloomberg έπεσε στις 149,2 κορόνες την 1η Φεβρουαρίου, υποχωρώντας κατά 8% από τις 30 Ιανουαρίου, παραμονή της ανακοίνωσης των ετήσιων αποτελεσμάτων της H&M. Η εταιρεία ανακοίνωσε, επίσης, την ημέρα των αποτελεσμάτων ότι τα πράγματα δεν πηγαίνουν τόσο καλά όσο περίμενε τους πρώτους μήνες του 2018.

    Την Τετάρτη, η μετοχή της H&M έκανε «βουτιά» 11% κάτω, στο χαμηλότερο επίπεδό της για τη δεκαετία.

    Στις χρηματιστηριακές που αναθεώρησαν επί τα χείρω την τιμή-στόχο για τη μετοχή περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, η Credit Suisse Group, η Goldman Sachs Group και η Morgan Stanley.

    Σημειώνεται ότι οι περισσότεροι αναλυτές έχουν πλέον αρνητική άποψη για την εταιρεία, με τις συστάσεις αγοράς να έχουν υποχωρήσει σχεδόν στο 8% επί των συνολικών συστάσεων. Στο χαμηλότερο, δηλαδή, επίπεδο που έχει καταγραφεί τουλάχιστον από το 1999 και μετά, σύμφωνα με στοιχεία του Bloomberg. Περίπου οι μισοί αναλυτές συμβουλεύουν τους πελάτες τους να πουλήσουν τις μετοχές τους, ενώ ένα 42% συνιστά να διακρατήσουν τις μετοχές που έχουν ήδη στην κατοχή τους.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: H&M: Κλείνει 170 καταστήματα, αυξάνει τις προσφορές

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Apple: Η αισιοδοξία για το iPhone φέρνει κέρδη για τη μετοχή



    ΣΧΟΛΙΑ