• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Οικονομικός καταποντισμός για την αυτοκρατορία Τραμπ λόγω πανδημίας

    • Bloomberg
    Ντόναλντ Τραμπ

    Ντόναλντ Τραμπ


    Βαρύ είναι το πλήγμα του κορονοϊού για την αυτοκρατορία του Ντόναλντ Τραμπ, με τα έσοδα από τα ξενοδοχεία του στην Ουάσινγκτον και το Λας Βέγκας να μειώνονται περισσότερο από το μισό.

    Στο τελευταίο του «πόθεν έσχες» ως πρόεδρος, ο Τραμπ ανέφερε λεπτομερώς τη ζημία που έχει υποστεί από την πανδημία, σε μια εποχή που σχεδόν όλες οι τουριστικές επιχειρήσεις πλήττονται βάναυσα από έλλειψη ταξιδιωτών.

    Ως πρόεδρος, ο μεγιστάνας των ακινήτων αντιστάθηκε στην χρήση μάσκας για τον περιορισμό της πανδημίας και υποστήριζε σθεναρά ότι τα ταξίδια στο εσωτερικό είναι ασφαλή.

    Τα έσοδα από το ξενοδοχείο του στην Ουάσινγκτον, το οποίο προσπαθούσε να πουλήσει, έπεσαν στα 15,1 εκατομμύρια δολάρια από 40,5 εκατομμύρια δολάρια το 2019, σύμφωνα με το «πόθεν έσχες» του.

    Στο Λας Βέγκας, οι πωλήσεις που σχετίζονται με το ξενοδοχείο του μειώθηκαν στα 9,2 εκατ. δολάρια από 23,3 εκατομμύρια δολάρια.

    Μια άλλη σημαντική πηγή εσόδων του, το Doral Golf Resort στο Μαϊάμι, σημείωσε επίσης μείωση εσόδων στα 44 εκατ. δολάρια από 77 εκατ. δολάρια το 2019.

    Τα γήπεδα του γκολφ στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιρλανδία είχαν απώλειες εσόδων κατά περίπου δύο τρίτα, μέρος της συνολικής μείωσης των εσόδων από το γκολφ κατά 27% σε σχέση με το 2019.

    Το συνολικό εισόδημα του Τραμπ μειώθηκε μεταξύ 273 εκατ. και 308 εκατ. δολαρίων, σύμφωνα με το «πόθεν έσχες», που καλύπτει το 2020 και τις πρώτες 20 ημέρες του 2021.

    Στην πρώτη δήλωση «πόθεν έσχες» της θητείας του, το 2017, ο Τραμπ δήλωσε περισσότερα από 528,9 εκατομμύρια δολάρια έσοδα για 15,5 μήνες, συμπεριλαμβανομένων των πρώτων τριών μηνών του ως προέδρου.

    Ένα φωτεινό σημείο στην αυτοκρατορία του Τραμπ είναι το κλαμπ Mar-a-Lago στη Φλόριντα, όπου ο πρώην πρόεδρος επέστρεψε μετά την τελευταία μέρα στον Λευκό Οίκο.

    Τα έσοδα έφτασαν τα 24,2 εκατ. δολάρια, από 21,4 εκατομμύρια δολάρια ένα χρόνο νωρίτερα. Είναι μια από τις λίγες ιδιοκτησίες του Τραμπ που φαίνεται να μην επηρεάζεται από την πανδημία.

    Επίσης, ανέφερε αύξηση στις online λιανικές πωλήσεις από έτος σε έτος, έως 1,96 εκατομμύρια δολάρια από 930.869 δολάρια το 2019.

    Ωστόσο, οι φυσικές πωλήσεις στο κατάστημα στο Trump Tower στη Νέα Υόρκη έπεσε λόγω αναγκαστικού κλεισίματος στα 166.064 δολάρια από 849.313 δολάρια.

    Συνολικά, ο Τραμπ αποτίμησε τα περιουσιακά στοιχεία από τις επιχειρήσεις του μεταξύ 1,3 δισ. και 1,7 δισ. δολαρίων. Οι δηλώσεις δεν είναι ακριβείς – οι ομοσπονδιακοί αξιωματούχοι δηλώνουν την αξία των περιουσιακών στοιχείων τους και των εσόδων τους με απόκλιση.

    Η δήλωση αναφέρει επίσης περισσότερα από 40.000 δολάρια σε δώρα που δέχθηκε ο Τραμπ τον τελευταίο χρόνο στο Οβάλ Γραφείο.

    Διαβάστε ακόμη:

    Ο Τραμπ έφυγε από τον Λευκό Οίκο με δώρα αξίας 40.000 δολαρίων μόνο για το 2020

    Τζο Μπάιντεν: Με το «καλημέρα» ξηλώνει αποφάσεις του Τραμπ – Επιστρέφουν οι ΗΠΑ στην συμφωνία για το κλίμα



    ΣΧΟΛΙΑ