• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Οι κορυφαίες επιλογές της Citigroup: Από ψυχεδελικά φάρμακα μέχρι NFT

    • Bloomberg
    Οι κορυφαίες επιλογές της Citigroup: Από ψυχεδελικά φάρμακα μέχρι NFT

    Thomas Singlehurst, αναλυτής Citigroup


    Οι νέες τεχνολογίες από ψυχεδελικά φάρμακα έως μεταφορές χαμηλών εκπομπών άνθρακα που υιοθετούνται με όλο και πιο γρήγορους ρυθμούς, προσφέρουν ευκαιρίες για τους επενδυτές, σύμφωνα με την Citigroup.

    Εταιρείες, συμπεριλαμβανομένης της General Electric, της Rolls-Royce Holdings και της Walt Disney, καθώς και της γερμανικής βιοτεχνολογίας ATAI Life Sciences NV συγκαταλέγονται στις μετοχές που αναδεικνύει η επενδυτική τράπεζα, στην τελευταία της έκθεση «Disruptive Innovations», που δημοσιεύτηκε την Τρίτη.

    Όπως αναφέρει, η πανδημία συνέβαλε στην επιτάχυνση της υιοθέτησης νέων τεχνολογιών που ενισχύθηκαν από «μία άμεσα διαθέσιμη δεξαμενή κεφαλαίων για τη χρηματοδότηση της καινοτομίας». Η Citigroup είχε στο παρελθόν επισημάνει τα ηλεκτρονικά τσιγάρα, την αυτόνομη οδήγηση και το blockchain ως βασικά πεδία δραστηριότητας, σε προηγούμενα report για ανατρεπτικές καινοτομίες.

    Ακολουθούν ορισμένοι τομείς στους οποίους εστιάζουν οι αναλυτές της Citigroup στην τελευταία έκθεση:

    Νon-fungible (μη ανταλλάξιμα) tokens ή NFT

    Τα μη ανταλλακτικά tokens θα επιτρέψουν στους ιδιοκτήτες πνευματικής ιδιοκτησίας όπως η Disney και η γαλλική εταιρεία βιντεοπαιχνιδιών Ubisoft Entertainment SA να εξαλείψουν τους μεσάζοντες, σύμφωνα με τον αναλυτή Thomas Singlehurst. Οι εταιρείες όπως η Robinhood Markets θα επωφεληθούν από την αύξηση των συναλλαγών σε NFT, σύμφωνα με την εταιρεία.

    Ψυχεδελικά φάρμακα

    Η χρήση ψυχεδελικών φαρμάκων για τη θεραπεία καταστάσεων ψυχικής υγείας επιστρέφει, με ακαδημαϊκές μελέτες τα τελευταία 20-25 χρόνια να δείχνουν τις δυνατότητες για «θεραπευτικό όφελος όταν χρησιμοποιούνται υπό την επίβλεψη ενός παρόχου υγειονομικής περίθαλψης», έγραψε η Citi. Η ATAI Life Sciences και η Compass Pathways είναι μεταξύ των εταιρειών που αναπτύσσουν ψυχεδελικά φάρμακα και πραγματοποιούν κλινικές δοκιμές, επισήμανε η αναλύτρια Neena Bitritto-Garg.

    Αμμωνία ως καύσιμο

    Με τις εκπομπές άνθρακα να βρίσκονται όλο και περισσότερο στο επίκεντρο, η προώθηση της αμμωνίας ως καύσιμο έχει αναδειχθεί ως πιθανή λύση για την αεροπορική βιομηχανία — αν και οι μεγαλύτεροι κατασκευαστές αμμωνίας βρίσκονται ακόμα στα πολύ πρώιμα στάδια της διερεύνησης του τρόπου παραγωγής πράσινης αμμωνίας σε μεγάλη κλίμακα.

    Η υιοθέτηση της αμμωνίας στην αεροπορία θα ήταν επωφελής για τους υφιστάμενους κατασκευαστές κινητήρων, συμπεριλαμβανομένων των GE, Rolls-Royce και MTU Aero Engines AG, καθώς επίσης και τους παραγωγούς λιπασμάτων όπως η Yara International και η CF Industries Holdings, σύμφωνα με τους αναλυτές Pavan Daswani και Charles Armitage.

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ