• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Διαχειρίστρια hedge fund ποντάρει στα… φουσκωτά φλαμίνγκο!

    • Bloomberg


    Μία διαχειρίστρια hedge fund που αποκόμισε κέρδος πάνω από 300% από μία μετοχή, λέει ότι η επόμενη μεγάλη νίκη της είναι ένας Κινέζος κατασκευαστής φουσκωτών φλαμίνγκο και κάστρων για πισίνες.

    Μετά από ένα διετές στοίχημα που απέδωσε στην GDS Holdings Ltd., διαχειρίστρια κέντρων δεδομένων με έδρα το Πεκίνο, η Jen Lai ποντάρει τώρα στην εταιρεία Bestway Global Holding Inc. που είναι εισηγμένη στο Χονγκ Κονγκ. Η διαχειρίστρια χαρτοφυλακίων της Dalton Investments LLC αγόρασε περισσότερες μετοχές της φέτος, αφού ανακάλυψε τη μετοχή στο δεύτερο εξάμηνο του 2018.

    Η Bestway ταιριάζει στις συνήθεις επιλογές της Lai: μία μετοχή με ελάχιστη ή καμία κάλυψη από αναλυτές, που δεν υπερβαίνει σε αξία τα 2 δισεκατομμύρια δολάρια, διαπραγματεύεται σε επίπεδα τιμών 20 φορές τα κέρδη της ή λιγότερο και με 20% ετήσια αύξηση εσόδων και κερδών. Η εταιρεία της σχεδιάζει να ξεκινήσει ένα αποκλειστικά long προϊόν που επικεντρώνεται σε κινεζικές εταιρείες με παρόμοια χαρακτηριστικά.

    «Πρόκειται για αναπτυσσόμενες εταιρείες που συμμετέχουν σε καλές αγορές», δήλωσε η Lai σε συνέντευξή της από τη Σάντα Μόνικα της Καλιφόρνια. «Τις τρέχουν καλοί επιχειρηματίες, οι οποίοι είναι ευέλικτοι, προσαρμόσιμοι και έχουν γίνει καλοί μακροπρόθεσμοι διαχειριστές κεφαλαίων», συμπλήρωσε.

    Τα κέρδη της Bestway μπορεί να αυξηθούν κατά περίπου 22% φέτος σε προσαρμοσμένη βάση και ακόμα 18% το 2020, σύμφωνα με την Crosby Securities Ltd. Με χρηματιστηριακή αξία στα 3,6 δισ. δολάρια Χονγκ Κονγκ (459 εκατ. δολάρια), ο μέσος ημερήσιος όγκος φέτος είναι περίπου 720.000 μετοχές, πολύ χαμηλότερος από τα 11 εκατομμύρια μετοχές που συνήθως αλλάζουν χέρια για τη μικρότερη μετοχή στον δείκτη Hang Seng – AAC Technologies Holdings Inc.

    Η Bestway διαπραγματευόταν στις 11 φορές τα κέρδη και υποχωρούσε κατά 0,6% φέτος μέχρι τη Δευτέρα, υποαποδίδοντας σημαντικά σε σχέση με την ευρύτερη αγορά. Η μετοχή ενισχύθηκε κατά 4,7% την Τρίτη το μεσημέρι στο Χονγκ Κονγκ και ο όγκος πωλήσεων ήταν περίπου 1,6 φορές μεγαλύτερος από τον μέσο όρο των τελευταίων τριών μηνών.

    Σε μία από τις καλύτερες επιλογές της Lai, η GDS απέφερε κέρδη πάνω από τέσσερις φορές σε διάστημα δύο ετών – μία μετοχή που ανακάλυψε η Lai όταν ακόμα διαπραγματευόταν κάτω από την τιμή της αρχικής δημόσιας προσφοράς με μικρή κάλυψη αναλυτών. Η εταιρεία έχει κερδίσει μερίδιο σε μια ταχέως αναπτυσσόμενη αγορά και τώρα καλύπτεται από 10 χρηματιστηριακές εταιρείες που παρακολουθούνται από το Bloomberg. Το αποκλειστικά long κομμάτι του fund της Lai στην Κίνα με στρατηγικές long και short έχει ξεπεράσει τον δείκτη MSCI China κατά μέσο όρο κατά 20 ποσοστιαίες μονάδες ετησίως τα τελευταία τέσσερα χρόνια, σύμφωνα με την εταιρεία.

    Οι μικρότερες εταιρείες, κάτω από λιγότερα προσεκτικά μάτια αναλυτών και επενδυτών, δεν είναι χωρίς κινδύνους. Ερωηματικά σχετικά με την εταιρική διακυβέρνηση έχουν προκαλέσει απότομες διακυμάνσεις τιμών σε κάποιες μετοχές, μερικές φορές συμπαρασύροντας προς τα κάτω άλλες εταιρείες με μικρή κεφαλαιοποίηση, καθώς οι επενδυτές τρέχουν προς την έξοδο. Τα κέρδη τείνουν επίσης να είναι λιγότερο σταθερά από τις μεγαλύτερες, πιο εδραιωμένες εταιρείες.

    Η Lai διατηρεί την έκθεσή της στην Κίνα σε πολύ υψηλότερα επίπεδα σε σύγκριση με τον ιστορικό μέσο όρο, ανέφερε, χωρίς να προσδιορίσει το επίπεδο. Οι υποστηρικτικές πολιτικές της κυβέρνησης, συμπεριλαμβανομένων των φοροαπαλλαγών, των σχετικά φθηνών αποτιμήσεων, καθώς και η πιθανή επίλυση του εμπορικού πολέμου θα μπορέσουν να αυξήσουν περαιτέρω τα κέρδη των μετοχών, ανέφερε.

    Μεταξύ των άλλων επιλογών της Lai είναι η εταιρία διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων Noah Holdings Ltd. και η Chinasoft International Ltd., μία πρωτοπόρος στην ψηφιοποίηση της χώρας. Άλλα θέματα και ιδέες της περιλαμβάνουν:

    • Έξυπνες κατασκευές και αυτοματισμός: Han’s Laser Technology Industry Group Co.
    • Ελεύθερος χρόνος και τρόπος ζωής: GreenTree Hospitality Group Ltd.
    • Υγεία και ευεξία: China Biological Products Holdings Inc.

    «Υπάρχει γενικά μία αισιοδοξία για την Κίνα», δήλωσε η Lai: «Η Κίνα θα είναι η μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο τα επόμενα 10 χρόνια, επομένως, ως μακροπρόθεσμος επενδυτής, πραγματικά δεν μπορείς να αντέξεις οικονομικά να μην επενδύσεις στην Κίνα».



    ΣΧΟΛΙΑ