• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Η οικογένεια Ανιέλι επεκτείνεται στον κλάδο ειδών πολυτελείας: Απέκτησε το 24% της γαλλικής Christian Louboutin

    • Bloomberg

    John Elkann, Christian Louboutin


    Η ιταλική δυναστεία Ανιέλι συμφώνησε να εξαγοράσει μερίδιο της γαλλικής εταιρεία κατασκευής υποδημάτων και τσαντών Christian Louboutin, έναντι 541 εκατ. ευρώ (640 εκατομμύρια δολάρια), σηματοδοτώντας την επέκταση της στον κλάδο ειδών πολυτελείας.

    Η εταιρεία χαρτοφυλακίου Exor της οικογένειας των δισεκατομμυριούχων, δήλωσε τη Δευτέρα ότι αποκτά ποσοστό 24% και προβλέπει ισχυρή δυναμική ανάπτυξης για το brand στην Κίνα και μέσω του ηλεκτρονικού εμπορίου. Η Exor θα διορίσει δύο από τα επτά μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Louboutin.

    Υπό την ηγεσία του John Elkann, η εταιρεία επενδύσεων της οικογένειας Ανιέλι διαφοροποιεί τις επενδύσεις της τα τελευταία χρόνια, καθώς οι ιδρυτές της Fiat Chrysler επεκτείνονται πέρα ​​από την αυτοκινητοβιομηχανία. Η συμφωνία με τη Louboutin, γνωστή για τα γυναικεία παπούτσια με την κόκκινη σόλα, που αποτελεί σήμα κατατεθέν, πραγματοποιείται μετά την επένδυση της Exor ύψους 80 εκατομμυρίων ευρώ στην κινεζική μάρκα πολυτελείας Shang Xia.

    Η Christian Louboutin ιδρύθηκε το 1991 και διαθέτει 150 καταστήματα σε 30 χώρες. Η Exor εισέρχεται στην εταιρεία καθώς αρκετά brand του κλάδου υπόδησης έχουν πληγεί από την πανδημία.

    «Οι επίσημες μάρκες υποδημάτων είναι δύσκολες», δήλωσε ο Luca Solca, αναλυτής στο Sanford C. Bernstein.

    Η οικογένεια Ανιέλι κατέχει το 53% της Exor μέσω μιας ξεχωριστής εταιρείας χαρτοφυλακίου που πήρε το όνομά της από τον ιδρυτή της Fiat, Giovanni Agnelli, η οποία περιλαμβάνει δεκάδες απογόνους του ως επενδυτές.

    Έχει επίσης τον έλεγχο της κατασκευάστριας σπορ αυτοκινήτων Ferrari NV, της ομάδας ποδοσφαίρου Juventus Football Club και της αντασφαλιστικής εταιρείας  PartnerRe, καθώς και ένα μερίδιο στη Stellantis NV, που δημιουργήθηκε από τη συγχώνευση της Fiat Chrysler με τον Όμιλο PSA.

    Η συμφωνία αναμένεται να ολοκληρωθεί το δεύτερο τρίμηνο του 2021.

    Γιατί τα παπούτσια του οίκου Louboutin είναι τόσο ακριβά;

    Ο οίκος Louboutin κέρδισε τη δικαστική διαμάχη με ολλανδικό κολοσσό

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ