• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Η Goldman Sachs επενδύει σε startup που δημιουργεί χαρτί από πέτρα


    Η Goldman Sachs Group αγοράζει μερίδιο στην TBM Co, μια startup που έγινε γνωστή για την τεχνολογία της που μετατρέπει ασβεστόλιθο σε χαρτί.

    Τα δύο μέρη επιβεβαίωσαν την συμφωνία στο Bloomberg News την Πέμπτη. Η TBM, που δημιουργεί επαγγελματικές κάρτες, αφίσες, καταλόγους και αυτοκόλλητα από ασβεστόλιθο, επιδιώκει να αντλήσει συνολικά 3,1 δισεκατομμύρια γιεν (27 εκατομμύρια δολάρια).

    Η Goldman Sachs επιδιώκει να πραγματοποιήσει επενδύσεις σε 10 έως 15 ιαπωνικές startup επιχειρήσεις μέχρι το 2019, δήλωσαν άνθρωποι με γνώση του θέματος. Η επένδυση αποτελεί μέρος μιας νέας προσπάθειας από την Goldman Sachs να αναζητήσει και να υποστηρίξει δυνητικούς ιαπωνικούς “μονόκερους” (unicorns) που να μπορούν να είναι ανταγωνιστικοί διεθνώς με την τεχνολογία τους, όντας παράλληλα περιβαλλοντικά υπεύθυνοι, δήλωσαν οι ίδιοι άνθρωποι, που ζήτησαν να μην κατονομαστούν επειδή οι πληροφορίες δεν είναι δημόσιες.

    Το χαρτί Limex της TBM κατασκευάζεται χωρίς νερό. Συγκριτικά, χρειάζονται 100 τόνοι νερού για να παραχθεί ένας τόνος κανονικού χαρτιού. Αυτό θα απαιτούσε επίσης 20 δέντρα, ενώ η διαδικασία χρησιμοποιεί λιγότερο από έναν τόνο ασβεστόλιθου, συν 200 κιλά πολυολεφίνης. Εκπρόσωποι της Goldman Sachs επισκέφθηκαν την TBM πριν από τρία χρόνια ως πιθανό επενδυτικό στόχο επειδή η τεχνολογία της είναι μοναδική και η επιχείρηση μπορεί να είναι μεγαλύτερη από έναν “μονόκερο”, ανέφεραν.

    Ο Nobuyoshi Yamasaki, διευθύνων σύμβουλος της TBM, δήλωσε σε συνέντευξή του πέρυσι ότι έχει ως στόχο μία αρχική δημόσια προσφορά μέχρι το 2020. Η εταιρεία ιδρύθηκε το 2011.

    Πριν από την παγκόσμια οικονομική κρίση το 2008, η Goldman Sachs είχε επενδύσει 550 δισεκατομμύρια γιεν σε ιαπωνικές εταιρείες, μεταξύ των οποίων μία τράπεζα, μια εταιρεία ηλεκτρονικών ειδών και ένας διαχειριστής πάρκων ψυχαγωγίας. Στη συνέχεια, μείωσε τις επενδύσεις της για μια δεκαετία.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Short Covering στην Πειραιώς από την Marshall, πριν τον MSCI

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γιατί η σουηδική κοινωνία χωρίς χρήμα δεν είναι πια ουτοπία

    MH ΧΑΣΕΤΕ: Σε χαμηλά 13 μηνών το Bitcoin, εν μέσω… εμφυλίου πολέμου!



    ΣΧΟΛΙΑ