• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Γιατί η Goldman Sachs δεν φοβάται την ύφεση

    • Bloomberg
    Goldman Sachs


    Οι οικονομολόγοι της Goldman Sachs αποδεικνύονται πιο χαλαροί από τους ανταγωνιστές τους στη Wall Street όσον αφορά τον κίνδυνο ύφεσης στις ΗΠΑ το 2020.

    Αν και οι Bridgewater Associates και JPMorgan Chase & Co. αρχίζουν να ανησυχούν ότι οι πιο σφιχτές δημοσιονομικές και νομισματικές πολιτικές θα δημιουργήσουν προβλήματα στη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου σε δύο χρόνια, η Goldman Sachs βλέπει πιθανότητα μόνο 36% για μία ύφεση μέσα στα επόμενα τρία χρόνια. Αυτός ο κίνδυνος είναι χαμηλότερος από τον ιστορικό μέσο όρο.

    Υπάρχει αυξημένο επενδυτικό ενδιαφέρον για την πιθανότητα μίας ύφεσης στις ΗΠΑ τα επόμενα χρόνια”, ανέφεραν σε έκθεσή τους που δημοσιεύθηκε την Κυριακή οικονομολόγοι της Goldman Sachs με επικεφαλής τον Jan Hatzius. “Το μοντέλο μας περιγράφει μία πιο ευνοϊκή εικόνα”.

    Θεωρούν ότι η ανάπτυξη θα παραμείνει ισχυρή και ανησυχούν λιγότερο απ’ όσο πριν ότι οι χρηματοπιστωτικές συνθήκες έχουν γίνει χαλαρές σε μη βιώσιμο επίπεδο.

    Και πάλι, επεσήμαναν πως οι ΗΠΑ έχουν ακόμα την ικανότητα να παρασύρουν προς τα κάτω άλλες οικονομίες. Αν η Αμερική μπει σε ύφεση, η πιθανότητα άλλες ανεπτυγμένες οικονομίες να έχουν την ίδια μοίρα τον επόμενο χρόνο είναι σχεδόν 70%, σύμφωνα με την ανάλυση της Goldman Sachs σε στοιχεία τεσσάρων δεκαετιών.

    Η ιστορική εμπειρία υποδεικνύει ότι οι υφέσεις στις ΗΠΑ έχουν πάει χέρι-χέρι με τις υφέσεις αλλού”, ανέφερε η ομάδα του Hatzius. “Όμως αν και ο αμερικανικός κύκλος έχει σημασία για άλλες οικονομίες, παραμένουμε αισιόδοξοι για τις προοπτικές”.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:  Τι θα γίνει με τον νόμο Κατσέλη: Το παρασκήνιο των διαβουλεύσεων με τους θεσμούς

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Έρχονται μηνύσεις και αγωγές κατά Κουτσολιούτσου για το «παράπλευρο σκάνδαλο» με τα Παράγωγα της Folli Follie

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Τα… ρέστα τους σε χρυσό δίνουν οι τουρκικές τράπεζες για να μπορέσουν να επιβιώσουν



    ΣΧΟΛΙΑ