• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Η φήμη από ένα ριάλιτι φέρνει περισσότερα χρήματα από ένα πτυχίο της Οξφόρδης ή του Κέμπριτζ

    • Bloomberg


    Οι διαγωνιζόμενοι στο βρετανικό ριάλιτι Love Island βγάζουν περισσότερα χρήματα από τους αποφοίτους των βρετανικών πανεπιστημίων με το μεγαλύτερο κύρος, σύμφωνα με τη συμβουλευτική εταιρεία Frontier.

    Κατά μέσο όρο, αυτοί που καταφθάνουν στη μεσογειακή βίλα αναζητώντας τον έρωτα, τη φήμη ή το χρήμα μπορούν να περιμένουν να λάβουν 1,1 εκατ. λίρες (1,24 εκατ. ευρώ), ξεπερνώντας τα προβλεπόμενα οικονομικά οφέλη των σπουδών στο πανεπιστήμιο της Οξφόρδης ή σε αυτό το Κέμπριτζ, σύμφωνα με την Frontier. Οι απόφοιτοι της Οξφόρδης πιθανότατα θα αποκομίσουν 815.000 λίρες (917.100 ευρώ) περισσότερες στη διάρκεια της ζωής τους από κάποιον που δεν θα σπουδάσει σε πανεπιστήμιο, σύμφωνα με την έρευνα.

    Αν και ο στόχος του τηλεοπτικού σόου είναι να βρεις την πραγματική αγάπη, το νικητήριο ζευγάρι κερδίζει επίσης 50.000 λίρες (56.260 ευρώ), τις οποίες μπορούν να επιλέξουν να μοιραστούν ή να κινδυνεύσουν να χάσουν. Τα πραγματικά χρήματα έρχονται μετά το τέλος του σόου όμως, όταν οι χορηγούμενες αναρτήσεις στο Instagram, οι εμφανίσεις σε κλαμπ και οι ακόλουθοι στα social media μπορούν να βοηθήσουν τους πρώην διαγωνιζόμενους να αποκομίσουν έσοδα.

    “Μας φαίνεται ότι οι νέοι άνθρωποι στη Βρετανία έχουν έναν σκοπό και ίσως να είναι απολύτως λογικοί στην επιθυμία τους να εμφανιστούν στο Love Island”, ανέφεραν οι ερευνητές.

    Νωρίτερα αυτό το καλοκαίρι έγινε γνωστό ότι περισσότεροι Βρετανοί υπέβαλαν αίτηση για συμμετοχή στο ριάλιτι παρά για σπουδές στην Οξφόρδη ή στο Κέμπριτζ, που βρίσκονται στην κορυφή της λίστας των πανεπιστημίου του κόσμου. Το επιτυχημένο πρόγραμμα είναι τώρα στην τέταρτη χρονιά του και συγκεντρώνει 2,7 εκατομμύρια τηλεθεατές κάθε βραδιά, ή 4 εκατομμύρια αν συνυπολογιστούν αυτοί που το βλέπουν μετά την ώρα προβολής του.

    Τα έσοδα έχουν στενή συσχέτιση με τη διάρκεια παραμονής στο σόου, με τη διαρκή έκθεση στην οθόνη να βοηθά τους διαγωνιζόμενους να χτίσουν το brand τους”, σύμφωνα με τους ερευνητές. Αυτοί που είναι αρκετά δημοφιλείς για να αντέξουν ολόκληρη τη σειρά μπορούν να αποκομίσουν περίπου 2,3 εκατ. λίρες (2,59 εκατ. ευρώ) μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια, ενώ η νίκη δίνει μόνο ένα σχετικά μικρό επιπλέον όφελος.

    Η Frontier υπολόγισε επίσης το πώς μπορούν οι διαγωνιζόμενοι να επιμηκύνουν την παραμονή τους: το να αποτελείς μέρος της “αρχικής ομάδας” αυξάνει τις πιθανότητές σου να παραμείνεις σε όλη τη διάρκεια έναντι αυτών που μπαίνουν αργότερα. Όμως αν και η καθυστερημένη άφιξη σημαίνει ότι έχεις πολύ μεγαλύτερες πιθανότητες πρόωρης αποχώρησης, αυτοί οι διαγωνιζόμενοι μπορούν και πάλι να κερδίσουν περίπου 800.000 λίρες (900.220 ευρώ) σε βάθος πενταετίας μετά το ριάλιτι.

    Λαμβανομένου υπόψη και του χρέους που συγκεντρώνουν όσοι σπουδάζουν σε πανεπιστήμιο της Βρετανίας, που το Ινστιτούτο Δημοσιονομικών Σπουδών εκτιμά σε 50.000 λίρες κατά μέσο όρο (56.280 ευρώ), η ψαλίδα ανοίγει ακόμα παραπάνω.

    Ακόμα κι έτσι, οι ερευνητές προσέθεσαν μία σημαντική προειδοποίηση προς κάθε επίδοξο αστέρα: οι υπολογισμοί τους δεν περιλαμβάνουν το κόστος στη φήμη του να ντροπιάζεται κανείς στην τηλεόραση, κάτι που συνιστούν να αναλογιστεί ο καθένας πριν υποβάλει εκείνη την αίτηση.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:  Η επόμενη μέρα για τις εισηγμένες θυγατρικές του Ελλάκτωρ – Τι μέλλει γενέσθαι με «Άνεμος» και REDS

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Ανασφάλιστα τα σπίτια και τα οχήματα στην Ανατολική Αττική

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ:  Ίδρυμα Ιωάννη Λάτση: Δίνει 5 εκατ. ευρώ !!!



    ΣΧΟΛΙΑ