• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Η Bosch λανσάρει νέο τεστ γρήγορης διάγνωσης του κορονοϊού

    • Bloomberg
    Dr. Volkmar Denner, Bosch GmbH

    Dr. Volkmar Denner, Bosch GmbH


    Η εταιρεία Robert Bosch GmbH ανακοίνωσε ότι δημιούργησε ένα τεστ που μπορεί να διαγνώσει τον κορονοϊό σε λιγότερο από 2,5 ώρες και το οποίο μπορεί να βοηθήσει στις προσπάθειες καταπολέμησης της εξάπλωσης του ιού.

    “Οι μολυσμένοι ασθενείς μπορούν να εντοπιστούν και να απομονωθούν γρηγορότερα”, δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Bosch, Volkmar Denner, σε δήλωσή του.

    Το νέο τεστ χρησιμοποιεί τη πλατφόρμα μοριακής διάγνωσης Vivalytic που κατασκευάζει το ιατροφαρμακευτικό τμήμα της Bosch, και χρησιμοποιείται σε νοσοκομεία, εργαστήρια και ιατρικές υπηρεσίες. Οι ασθενείς συνήθως πρέπει να περιμένουν μία ή δύο ημέρες πριν λάβουν τα αποτελέσματα των τεστ.

    Η δυνατότητα ελέγχου του Covid-19 θεωρείται βασική προϋπόθεση για τον περιορισμό της εξάπλωσής του. Η διάγνωση έχει πολλαπλασιαστεί σε ορισμένες χώρες, όπως η Γερμανία και η Νότια Κορέα, ενώ υστερεί σε άλλες, συμπεριλαμβανομένης της Ιταλίας και ορισμένων περιοχών των ΗΠΑ.

    Το νέο τεστ θα είναι διαθέσιμο στη Γερμανία τον Απρίλιο και θα πωλείται στις διεθνείς αγορές. Η Bosch συνεργάστηκε με τον κατασκευαστή του ιατρικού εξοπλισμού Randox Laboratories Ltd. για την δημιουργία του.

    Οι μοριακές διαγνωστικές εξετάσεις αποτελούν το χρυσό κανόνα, που χρησιμοποιείται για να προσδιοριστεί αν κάποιος είναι μολυσμένος. Τα τεστ, τα οποία επιβεβαίωσαν τις περισσότερες από  τις 470.000 περιπτώσεις που έχουν διαγνωστεί παγκοσμίως, αναζητούν τα νουκλεϊκά οξέα του ιού στα δείγματα των ανθρώπων.

    Αν και είναι εξαιρετικά ακριβείς, απαιτούν επίσης χρόνο, έμπειρους τεχνικούς και προμήθειες – συμπεριλαμβανομένων των επιχρισμάτων – τα οποία βρίσκονται σε έλλειψη. Ως εκ τούτου, οι κυβερνήσεις παντού προσπαθούν να περιορίσουν τον αριθμό των ατόμων που υποβάλλονται σε τεστ, εστιάζοντας σε αυτούς που κρίνεται ότι αντιμετωπίζουν μεγαλύτερο κίνδυνο.



    ΣΧΟΛΙΑ