• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Η άγνωστη Μύκονος μέσα από τον φωτογραφικό φακό της Λίζυς Μανωλά


    Η φωτογράφος Λίζυ Μανωλά πέρασε τον προηγούμενο χρόνο καταγράφοντας εικόνες της Μυκόνου για το νέο της ταξιδιωτικό λεύκωμα, το Mykonos Muse, αλλά η εμμονή της με το νησί κρατάει μια ζωή.

    «Αν και έχω ζήσει και περάσει όλα μου τα καλοκαίρια στο νησί, έμαθα παρ’ όλα αυτά τόσο πολλά πράγματα την περασμένη χρονιά», λέει.

    «Βρήκα δρόμους που δεν είχα περπατήσει ποτέ ξανά και συνάντησε διαφορετικούς ανθρώπους με τους οποίους δεν είχα ποτέ την ευκαιρία να μιλήσω – ντόπιους», προσθέτει.

    Η φωτογράφος Λίζυ Μανωλά, πρώην σύζυγος του εφοπλιστή Γιώργου Οικονόμου και μητέρα της Λυδίας και του Φίλιππου

    Η αλήθεια είναι ότι παρά τη μικρή έκταση της Μυκόνου, αλλά και το γεγονός ότι εδώ και δεκαετίες αποτελεί πόλο έλξης για το διεθνές jet set, πολλοί από τους θησαυρούς του νησιού περνούν απαρατήρητοι. Ο οδηγός της Λίζυς Μανωλά περιλαμβάνει εκπλήξεις ακόμη και για τους πιο πιστούς επισκέπτες του νησιού…

    «Θα σου πω κάτι», αρχίζει η Λίζυ Μανωλά. «Μου αρέσει να τρώω». Πού λοιπόν, απολαμβάνει να τρώει πάνω στο νησί; «Η ταβέρνα “Ο Τάσος” είναι μια μικρή ταβέρνα στην παραλία Παράγκα και μου αρέσει κυρίως επειδή τα τραπέζια είναι πάνω στην άμμο και το ψάρι είναι τόσο φρέσκο». Στην κορυφή της λίστας της βρίσκεται επίσης το «Ό,τι Απόμεινε», μια μικρή οικογενειακή ταβέρνα που είναι, πραγματικά, ό,τι καλύτερο έχει να προτείνει. Η φωτογραφία αυτή, όμως, είναι από το Scorpios, ένα από τα διάσημα beach bar του νησιού.
    Παρ’ όλο που ο περισσότερος κόσμος συρρέει στη Μύκονο για τις εξαιρετικές παραλίες και τα κρυστάλλινα νερά της, στο peak της σεζόν δεν μπορεί κανείς να βρει ελεύθερη ούτε σπιθαμή άμμου. Αυτό συμβαίνει, βέβαια, όταν δεν είσαι μαζί με κάποιον ντόπιο που να ξέρει τα κατατόπια. Ένα από τα αγαπημένα μέρη της Λίζυς Μανωλά είναι η Κάπαρη, η οποία βλέπει στη Δήλο, και η απομονωμένη Μερσίνη με τα ρηχά νερά, στα βόρεια του νησιού. Ο Άγιος Σώστης, απ’ όπου και η φωτογραφία, είναι ένα μέρος όπου είναι πιο πιθανό να συναντήσεις ψαράδες παρά μοντέλα. Όμως, όλες αυτές οι παραλίες, προειδοποιεί, δεν έχουν ούτε ομπρέλες ούτε ξαπλώστρες ούτε μουσική.



    ΣΧΟΛΙΑ