• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    HSBC: Γιατί η τράπεζα σταμάτησε προσωρινά τις αναρτήσεις στα social media

    • Bloomberg
    hsbc


    Η HSBC Holdings ζήτησε από το προσωπικό της να σταματήσει τη δημοσίευση αναρτήσεων σε όλους τους λογαριασμούς μέσων κοινωνικής δικτύωσης της τράπεζας, υπό του φόβους “αρνητικών αντιδράσεων” μετά τις αποκαλύψεις που διέρρευσαν για ύποπτες δραστηριότητες.

    Σε σημείωμα προς τους εργαζομένους τη Δευτέρα, η Tricia Weener, επικεφαλής μάρκετινγκ για τα εμπορικά και επενδυτικά τμήματα της HSBC διεθνώς, δήλωσε ότι η εταιρεία, που εδρεύει στο Λονδίνο, δεν θα δημοσιεύσει τίποτα τουλάχιστον μέχρι την Τρίτη στις 11 π.μ.

    «Δεδομένης της τρέχουσας επικαιρότητας, έχει ληφθεί η απόφαση να σταματήσουμε όλες τις δημοσιεύσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της HSBC άμεσα (εκτός από τις απαντήσεις των πελατών στις τραπεζικές υπηρεσίες), για να αποφύγουμε αρνητικές αντιδράσεις και σχόλια στα κανάλια και το περιεχόμενό μας», έγραψε η Weener.

    Οι μετοχές της HSBC υποχώρησαν κατά 2,7% στα 28,50 δολάρια Χονγκ Κονγκ,  στο χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ στις 10:45 π.μ. τοπική ώρα, αφού υποχώρησαν νωρίτερα στο χαμηλότερο επίπεδο από το 1995.

    Η HSBC είναι μία από τις 90 τράπεζες που αναφέρονται στα έγγραφα που διέρρευσαν από το Δίκτυο Καταπολέμησης Οικονομικού Εγκλήματος του αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών, το FinCen, το οποίο παρουσίασε περίπου 2 τρισεκατομμύρια δολάρια σε συναλλαγές μεταξύ του 1999 και του 2017, οι οποίες επισημάνθηκαν από στελέχη εσωτερικής συμμόρφωσης των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων ως πιθανό ξέπλυμα χρήματος ή συναλλαγές άλλης εγκληματικής δραστηριότητας.

    Στην περίπτωση της HSBC, τα έγγραφα αναφέρουν ότι διεκπεραίωσε συναλλαγές εκατομμυρίων δολαρίων για ένα κινεζικό σχήμα Ponzi, αφήνοντας τα θύματα της απάτης ανίκανα να αντισταθμίσουν τις απώλειες. «Από το 2012, η ​​HSBC ξεκίνησε ένα πολυετές ταξίδι αναβάθμισης για να αποκτήσει τα μέσα καταπολέμησης του οικονομικού εγκλήματος σε πάνω από 60 αρμοδιότητες της. Η HSBC είναι ένα πολύ πιο ασφαλές χρηματοπιστωτικό ίδρυμα από ότι ήταν το 2012″,  δήλωσε η τράπεζα σε απάντηση των δημοσιευμάτων του BuzzFeed News και της Διεθνούς Κοινοπραξίας Ερευνητών Δημοσιογράφων (International Consortium of Investigative Journalists).

    Η τράπεζα διαθέτει δεκάδες λογαριασμούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σε όλο τον κόσμο, παρέχοντας πληροφορίες για τις υπηρεσίες της σε πελάτες σε όλες τις μεγάλες χώρες όπου δραστηριοποιείται. Η HSBC αποκάλυψε μέσω του επίσημου λογαριασμού της στο WeChat τον Ιούνιο, ότι το ανώτερο στέλεχος της με έδρα την Ασία υπέγραψε στη λίστα όσων τάσσονται υπέρ του νέου νόμου εθνικής ασφάλειας για το Χονγκ Κονγκ, με αποτέλεσμα να δεχθεί κριτική από του πολιτικούς της Δύσης.

    Εκπρόσωπος της HSBC στο Λονδίνο αρνήθηκε να σχολιάσει.

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ