• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    HSBC: Χιλιάδες προσλήψεις στην Κίνα με έμφαση στο wealth management

    HSBC


    Να ενισχύσει -και μάλιστα σημαντικά- το προσωπικό της στον κλάδο του wealth management στην Κίνα σχεδιάζει η HSBC Holdings, σε μια προσπάθεια να αυξήσει την κερδοφορία της, ενισχύοντας την παρουσία της στη χώρα εν μέσω αυξανόμενων πολιτικών εντάσεων μεταξύ Πεκίνου και δυτικών κυβερνήσεων.

    Με την ευκαιρία της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων κερδοφορίας της τη Δευτέρα, η οποία αποκάλυψε ότι τα κέρδη του πρώτου εξαμήνου της μειώθηκαν στο μισό, η τράπεζα ανέφερε ότι στοχεύει να προσλάβει μέσα στα επόμενα τέσσερα χρόνια 2.000 έως 3.000 άτομα στην Κίνα. Όπως είπε μάλιστα, τα πρώτα 100 νέα άτομα έχουν ήδη πιάσει δουλειά στην Γκουάνγκτζου και τη Σαγκάη.

    Η HSBC, η οποία έχει την έδρα της στο Λονδίνο, αλλά αντλεί πάνω από τα μισά έσοδά της και σχεδόν όλα τα κέρδη της από την Ασία, ακροβατεί σε τεντωμένο σχοινί στην προσπάθειά της να προωθήσει περαιτέρω την παρουσία της στην πολυπληθέστερη χώρα του κόσμου. Η κίνηση λαμβάνει χώρα άλλωστε σε μια περίοδο που η τράπεζα δέχεται επικρίσεις για τις σχέσεις της με την Huawei Technologies και τη στήριξή της προς τον αμφιλεγόμενο νόμο περί εθνικής ασφάλειας που θέσπισε η Κίνα για το Χονγκ Κονγκ.

    «Οι τρέχουσες εντάσεις μεταξύ Κίνας και ΗΠΑ δημιουργούν αναπόφευκτα δύσκολες καταστάσεις για έναν οργανισμό με το αποτύπωμα της HSBC», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Noel Quinn τη Δευτέρα. «Ωστόσο, η ανάγκη για μια τράπεζα ικανή να γεφυρώνει τις οικονομίες της Ανατολής και της Δύσης είναι έντονη και είμαστε σε θέση να εκπληρώσουμε αυτόν τον ρόλο», συμπλήρωσε.

    Η τράπεζα είπε τη Δευτέρα ότι εξετάζει περαιτέρω μέτρα για να ενισχύσει τις επιδόσεις της, επιταχύνοντας τα σχέδια ενίσχυσης της θέσης της στην Ασία και περιορισμού του δυναμικού της στην Ευρώπη και οι ΗΠΑ.

    Η HSBC δήλωσε επίσης ότι επιταχύνει την αναδιάρθρωση των επιχειρήσεων της, ενώ περικόπτει 35.000 θέσεις εργασίας σε ολόκληρο τον όμιλο.

    Παρόλα αυτά, η τράπεζα ανακοίνωσε ζημίες ύψους 26 εκατομμυρίων δολαρίων για τα τμήμα wealth and personal banking της Κίνας το πρώτο εξάμηνο, έναντι συνολικών κερδών προ φόρων ύψους 1,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων στη χώρα.

    Οι νέες επενδύσεις είναι ενδεικτικές των προσπαθειών που καταβάλλει η HSBC προκειμένου να αξιοποιήσει ευκαιρίες υψηλής ανάπτυξης στην Ασία, ιδίως στην ηπειρωτική Κίνα, η οποία αποτελεί και τη μεγαλύτερη πηγή πλούτου της περιοχής, καθώς και μία από τις μεγαλύτερες ασφαλιστικές αγορές στον κόσμο, δήλωσε ο Greg Hingston, επικεφαλής του τμήματος wealth and personal banking της HSBC στην περιφέρεια Ασίας-Ειρηνικού, σε δήλωσή του τον περασμένο μήνα.



    ΣΧΟΛΙΑ