• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Γιατί οι αναλυτές θεωρούν ευκαιρία αγοράς τη μετοχή της Hugo Boss

    • Bloomberg

    Mark Langer, CEO Hugo Boss


    Σημαντική πτώση σημείωσαν τα κέρδη του οίκου πολυτελών ειδών Hugo Boss κατά το πρώτο τρίμηνο του έτους, λόγω της αδύναμης πορείας της στην αγορά των ΗΠΑ. Την ίδια ώρα, ο γερμανικός όμιλος επιδιώκει την περαιτέρω ανάπτυξη του κατά την τρέχουσα χρήση.

    Τα λειτουργικά κέρδη υποχώρησαν κατά 22% λόγω της επιβάρυνσης από το υψηλό κόστος για ενέργειες μάρκετινγκ, για τις online λειτουργίες αλλά και τις κινήσεις αναδιοργάνωσης. Ωστόσο, η διοίκηση της διατηρεί τις αρχικές προβλέψεις της για ανάπτυξη υψηλού, μονοψήφιου ποσοστού στο σύνολο του 2019. Οι μετοχές της Hugo Boss υποχώρησαν κατά 4,1%, καταγράφοντας τη μεγαλύτερη πτώση των τελευταίων οκτώ εβδομάδων.

    Το τρίμηνο έφερε ένα βήμα πίσω την πρόοδο που έχει πετύχει ο Mark Langer στην, γνωστή για τα ανδρικά της κοστούμια, εταιρεία από το 2016, που ανέλαβε τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου. Η πτώση των κερδών επισκίασε την αύξηση κατά 4% σε συγκρίσιμες λιανικές πωλήσεις, σύμφωνα με τον Piral Dadhania, αναλυτή της RBC Europe.

    Οι πωλήσεις στις ΗΠΑ μειώθηκαν κατά 10% σε όρους δολαρίου καθώς η ζήτηση περιορίστηκε και ο ανταγωνισμός αυξήθηκε, δήλωσε η διοίκηση της Hugo Boss. Η εταιρεία διατηρεί το στόχο της, επειδή οι παράγοντες που επιβράδυναν τα κέρδη ήταν παροδικοί και τα σταθερά κόστη θα επανέλθουν στο φυσιολογικό, δήλωσε ο Langer. Επίσης, δήλωσε “πολύ σίγουρος” ότι η Hugo Boss θα επιτύχει το στόχο  της, μιλώντας στην τηλεόραση Bloomberg.

    Οι μετοχές της εταιρείας έχουν καταγράψει απώλειες άνω του 23% σε ετήσια βάση.



    ΣΧΟΛΙΑ