• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Φωτιά σε αλουμίνιο και νικέλιο βάζει το σενάριο να μπει μπλόκο στην προμήθεια μετάλλων από τη Ρωσία

    • Bloomberg
    Φωτιά σε αλουμίνιο και νικέλιο βάζει το σενάριο να μπει μπλόκο στην προμήθεια μετάλλων από τη Ρωσία

    Το ενδεχόμενο απαγόρευσης της προμήθειας μετάλλων από τη Ρωσία εξετάζει το Χρηματιστήριο Μετάλλων του Λονδίνου


    Το ενδεχόμενο απαγόρευσης της προμήθειας μετάλλων από τη Ρωσία εξετάζει το Χρηματιστήριο Μετάλλων του Λονδίνου (London Metal Exchange – LME), γεγονός που οδηγεί σε άνοδο τις τιμές του αλουμινίου, του νικελίου και του χαλκού.

    Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το πρακτορείο Bloomberg, το χρηματιστήριο σχεδιάζει να ξεκινήσει συζήτηση για το εάν και υπό ποιες συνθήκες θα πρέπει να μπλοκάρει την παράδοση νέων προμηθειών στο δίκτυο των αποθηκών του.

    Οποιαδήποτε κίνηση του LME να εμποδίσει τις ρωσικές προμήθειες θα μπορούσε να έχει σημαντικές επιπτώσεις στις διεθνείς αγορές, καθώς η χώρα είναι σημαντικός παραγωγός αλουμινίου, νικελίου και χαλκού.

    Το γεγονός ότι το LME συζητά ένα τέτοιο ενδεχόμενο δεν σημαίνει ότι έχει αποφασίσει και το τι θα κάνει, αλλά η κίνηση σηματοδοτεί μια αλλαγή προσέγγισης.

    Τα βασικά μέταλλα, συμπεριλαμβανομένων του αλουμινίου και του νικελίου, σημείωσαν άνοδο μετά τη δημοσιοποίηση, από το Bloomberg, των σχεδίων του χρηματιστηρίου για ένα έγγραφο συζήτησης σχετικά με το ενδεχόμενο απαγόρευσης. Το αλουμίνιο σημείωνε άνοδο 4,3% στα 2.215 δολάρια ανά τόνο στο LME, ενώ το νικέλιο ενισχυόταν κατά 4,1%. Ο ψευδάργυρος κέρδιζε 2,3%.

    «Το LME συνεχίζει να λαμβάνει τα απαιτούμενα μέτρα για να διασφαλίσει τη σταθερότητα της αγοράς σε συνέχεια των κυρώσεων», ανέφερε το χρηματιστήριο σε ανακοίνωσή του την Πέμπτη. «Θα συνεχίσει να εξετάζει την κατάσταση, καθώς προτεραιότητά του είναι να υπάρχει τάξη στην αγορά», συμπλήρωνε.

    Διαβάστε επίσης

    Βλαντίμιρ Πούτιν: Υπογράφει αύριο την προσάρτηση των κατεχόμενων περιοχών της Ουκρανίας

    Κυριάκος Μητσοτάκης: Όποιος παραβιάζει τα σύνορα τιμωρείται – Τα νερά μας είναι απόρθητα



    ΣΧΟΛΙΑ