• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Φυγόδικος για το σκάνδαλο insider trading «Tabernula» καλείται να επιστρέψει 1,6 εκατ. λίρες – Αντιμέτωπος με 8ετή φυλάκιση

    • Bloomberg

    Martyn Dodgson, πρώην χρηματιστής Deutche Bank


    Φυγόδικος κοσμηματοπώλης διατάχθηκε από δικαστήριο του Λονδίνου να επιστρέψει 1,6 εκατομμύρια λίρες (2,1 εκατομμύρια δολάρια) για τον ρόλο του σε πολύκροτη υπόθεση εμπιστευτικών συναλλαγών, insider-trading, στο Ηνωμένο Βασίλειο.

    Ο Ρίτσαρντ Μπάλντγουιν, ο οποίος εξακολουθεί να θεωρείται φυγάς υποχρεούται να καταβάλει το συγκεκριμένο ποσό ή να βρεθεί αντιμέτωπος με οκτώ χρόνια φυλάκισης. Κατηγορήθηκε και καταδικάστηκε πέρυσι για κατηγορίες για το σκάνδαλο insider trading με την ονομασία «Operation Tabernula», που οδήγησε στην καταδίκη ενός χρηματιστή της Deutsche Bank AG.

    Ο κοσμηματοπώλης αρχικά καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης άνω των πέντε ετών, καθώς το δικαστήριο πήρε στα χέρια του «αποδεικτικά στοιχεία» για μία «εξαιρετικά περίπλοκη» υπόθεση για ξέπλυμα χρήματος.

    Ο Μπάλντγουιν διαφεύγει και δεν υπέβαλε ένσταση πριν από τη δίκη του.

    Ο πρώην χρηματιστής της Deutsche Bank, Μάρτιν Ντόγκσον και ο λογιστής Αντριου Χιντ, φυλακίστηκαν για την συνωμοσία του 2016. Ο Μπάλντγουιν διευθύνει μια επιχείρηση πανάκριβων ρολογιών στο Marylebone του Λονδίνου και βοήθησε στη νομιμοποίηση εσόδων, χρησιμοποιώντας off-shore εταιρείες, τραπεζικούς λογαριασμούς και ψευδή τιμολόγια.

    Το Tabernula, δηλαδή η «μικρή ταβέρνα», ήταν κάποτε η πιο περίπλοκη έρευνα εμπιστευτικών συναλλαγών στη βρετανική ιστορία. Πριν από την οικονομική κρίση του 2008, κανείς δεν είχε διωχθεί ποτέ για διαρροή εμπιστευτικών πληροφοριών.



    ΣΧΟΛΙΑ