• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Elon Musk: Η Starlink υπόσχεται ίντερνετ σε όλο τον πλανήτη μέχρι τον Αύγουστο

    • Bloomberg
    Elon Musk: Η Starlink υπόσχεται ίντερνετ σε όλο τον πλανήτη μέχρι τον Αύγουστο

    Elon Musk


    Το δορυφορικό δίκτυο του Elon Musk, Starlink, βρίσκεται σε καλό δρόμο για την μετάδοση ευρυζωνικού internet παντού στον κόσμο, εκτός από τις περιοχές του πόλου, έως τον Αύγουστο.

    Η Space Exploration Technologies, έχει εκτοξεύσει περισσότερους από 1.500 δορυφόρους μέχρι στιγμής και η Starlink λειτουργεί σε περίπου δώδεκα χώρες, δήλωσε ο Musk κατά τη διάρκεια παρουσίασης στο συνέδριο Mobile World Congress.

    Αυτό έχει πολύ υψηλό κόστος. Η συνολική επένδυση της SpaceX στο δίκτυο θα κυμανθεί μεταξύ 5 δισεκατομμυρίων και 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων προτού εξασφαλίσει θετικές ροές εσόδων, τόνισε ο μεγιστάνας.

    Μπορεί να χρειαστούν περίπου 20 δισεκατομμύρια ή 30 δισεκατομμύρια δολάρια μακροπρόθεσμα για να διατηρήσει η Starlink την ανταγωνιστική θέση της, πρόσθεσε ο Elon Musk. Η υπηρεσία, η οποία έχει περισσότερους από 69.000 ενεργούς χρήστες, μπορεί να φτάσει το μισό εκατομμύριο τους επόμενους 12 μήνες, εκτίμησε.

    Στόχος να μην χρεοκοπήσουμε

    «Στόχος μας δεν είναι να χρεοκοπήσουμε», αστειεύτηκε, αναφερόμενος στα προβλήματα του συγκεκριμένου κλάδου. “Το πρώτο βήμα για την Starlink είναι να μην χρεοκοπήσει. Εάν το καταφέρουμε αυτό, τότε θα είναι υπέροχο και μπορούμε να προχωρήσουμε από εκεί”.

    Η SpaceX στοχεύει να προσφέρει ευρυζωνική σύνδεση έως και στο 5% του παγκόσμιου πληθυσμού όπου δεν είναι δυνατή η πρόσβαση συμβατικών ινών και ασύρματων δικτύων.

    Ο Elon Musk είπε ότι έχει υπογράψει δύο συμφωνίες με τηλεπικοινωνιακούς φορείς «μεγάλης χώρας», αλλά δεν μπορεί να τους κατονομάσει ακόμη και βρίσκεται σε συζητήσεις με περισσότερους. Η Starlink θα παρέχει τα λεγόμενα “back back haul” δεδομένα για τα δίκτυά τους. Το δορυφορικό δίκτυο κινεί επί του παρόντος περίπου 30 terabits δεδομένων ανά δευτερόλεπτο.

    Ο γνωστός δισεκατομμυριούχος που την Δευτέρα έγινε 50 ετών, συζήτησε για αρκετές επιπλέον αναβαθμίσεις στα έργα, κατά τη διάρκεια μιας ενημέρωσης για τις επιχειρηματικές κινήσεις της SpaceX ,ύψους 74 δισ. δολαρίων.

    Η εταιρεία πρόκειται να λανσάρει μια νέα έκδοση των δορυφόρων της Starlink το επόμενο έτος. Η εταιρεία θα διαθέτει συνδέσμους λέιζερ μέσω δορυφόρου που θα βοηθήσουν να καλυφθούν και οι πολικές περιοχές.

    Επίσης, η SpaceX σχεδιάζει μια τροχιακή πτήση του γιγαντιαίου πυραύλου Starship «τους επόμενους μήνες», όπως επισήμανε ο Musk.

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ