• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Εγκαταλείπει τις καθημερινές ενημερώσεις, εν μέσω γενικευμένης οργής, ο «Τσιόδρας» της Σουηδίας

    • Bloomberg

    Ο Σουηδός επιδημιολόγος Anders Tegnell


    Ο κορυφαίος Σουηδός αξιωματούχος στον τομέα της δημόσιας υγείας σταματά τις καθημερινές ενημερώσεις Τύπου σχετικά με την εξέλιξη της πανδημίας Covid-19 στη χώρα.

    Η απόφαση ελήφθη εν μέσω γενικευμένης οργής για τη στρατηγική που επέλεξε να ακολουθήσει η Σουηδία για την αντιμετώπιση της πανδημίας, μετά την παραδοχή του επιδημιολόγου Anders Tegnell ότι η προσέγγισή του ήταν εσφαλμένη. Η ενημέρωση θα γίνεται πλέον μόνο Τρίτη και Πέμπτη.

    Τα πιο χαλαρά μέτρα περιορισμού που επέλεξε να ακολουθήσει η χώρα έχουν οδηγήσει μέχρι στιγμής σε ένα από τα υψηλότερα ποσοστά θανάτου παγκοσμίως, αναλογικά με τον πληθυσμό της. Όμως, τόσο ο Tegnell όσο και ο Σουηδός πρωθυπουργός επιμένουν ακόμη και σήμερα ότι δεν συντρέχει λόγος αλλαγής στρατηγικής. Κάτι που με τη σειρά του είχε κάνει χαοτικές τις ενημερώσεις, με τον Tegnell να δέχεται όλο και μεγαλύτερες πιέσεις προκειμένου να δώσει εξηγήσεις.

    Η εξέλιξη αυτή έφερε σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση και οδήγησε σε δραματική πτώση της στήριξης των Σουηδών για την κυβερνητική πολιτική στο θέμα της πανδημίας, με τον πρωθυπουργό Στέφαν Λεβέν να παραδέχεται σήμερα, κατά τη διάρκεια συζήτησης με τους πολιτικούς αρχηγούς, ότι θα έπρεπε να έχουν γίνει περισσότερα τεστ για τον ιό.



    ΣΧΟΛΙΑ