ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ επιβάλλει προσωρινή παύση στις προσλήψεις προσωπικού και καθηγητών, καθώς ο κίνδυνος περικοπών της ομοσπονδιακής χρηματοδότησης από τη διοίκηση Τραμπ απειλεί τα οικονομικά των αμερικανικών κολεγίων.
Το Χάρβαρντ, το πλουσιότερο πανεπιστήμιο των ΗΠΑ με περιουσία 53 δισ. δολαρίων, είναι ένα από τα πολλά σχολεία που βρίσκονται υπό κυβερνητική έρευνα για φερόμενη αδυναμία αντιμετώπισης του αντισημιτισμού στην πανεπιστημιούπολη. Την περασμένη εβδομάδα, η κυβέρνηση δήλωσε ότι ακυρώνει ομοσπονδιακές επιχορηγήσεις και συμβάσεις ύψους 400 εκατ. δολαρίων στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια, επικαλούμενη καταγγελίες Εβραίων φοιτητών μετά την επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου 2023.
«Πρέπει να προετοιμαστούμε για ένα ευρύ φάσμα οικονομικών συνθηκών και οι στρατηγικές προσαρμογές θα χρειαστούν χρόνο για να εντοπιστούν και να εφαρμοστούν», έγραψε ο πρόεδρος του Χάρβαρντ, Άλαν Γκάρμπερ, σε δήλωσή του τη Δευτέρα. «Κατά συνέπεια, είναι επιτακτική ανάγκη να περιορίσουμε τις σημαντικές νέες μακροπρόθεσμες δεσμεύσεις που θα αύξαναν την οικονομική μας έκθεση και θα καθιστούσαν τις περαιτέρω προσαρμογές πιο αποδιοργανωτικές».
Διαβάστε επίσης:
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- THE DOLLI: Η Αθήνα με μια νέα ματιά και την εκλεκτή αισθητική της Pauline Karpidas
- H «άγνωστη» τουρκική πρόκληση στο Αγαθονήσι, το Top Secret της Κίμπερλι, ο ελληνικός σκέτος του Χασάπη και ο Φραπές και η «κόμισσα» Ματσούκα
- Ιωάννα Μαρινοπούλου: Η ξανθιά καλλονή, ο έρωτας κι ο γάμος με τον Πάνο Μαρινόπουλο και η νέα ζωή με τον Ferragamo
- Προϋπολογισμός 2026: Tο τίμημα της χαμένης δεκαετίας