• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Carlyle: Κοντά σε συμφωνία για την εξαγορά της Flender από τη Siemens έναντι 2,4 δισ. δολαρίων

    • Bloomberg

    Joe Kaeser, CEO της Siemens


    H Carlyle Group Inc. βρίσκεται ένα βήμα πριν τη συμφωνία εξαγοράς της Flender από την Siemens έναντι περίπου 2 δισ. ευρώ (2,4 δισ. δολ.), σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το πρακτορείο Bloomberg.

    Η αμερικανική εταιρεία και ο γερμανικός κολοσσός βρίσκονται στη φάση οριστικοποίησης των λεπτομερειών του deal, το οποίο πιθανόν να ανακοινωθεί ακόμη και εντός της τρέχουσας εβδομάδας, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

    Η Carlyle φέρεται να κέρδισε την καναδική Brookfield Asset Management, σύμφωνα πάντα με το Bloomberg, ωστόσο οι διαπραγματεύσεις μπορεί να καθυστερήσουν ή και να αποτύχουν, αναφέρουν οι πληροφορίες. Εκπρόσωποι τόσο της Siemens, όσο και των Carlyle και Brookfield αρνήθηκαν να σχολιάσουν επισήμως το θέμα.

    Η Siemens εξέταζε εδώ και καιρό είτε την πώληση είτε ένα spinoff για την Flender, την οποία εξαγόρασε το 2005 από την Citigroup. Η μονάδα παράγει εξοπλισμό ο οποίος χρησιμοποιείται σε δραστηριότητες από την παραγωγή τσιμέντου και την ναυπηγική βιομηχανία μέχρι την ζυθοποιία και την εξόρυξη πετρελαίου.

    Βασικά προϊόντα της εταιρείας αποτελούν τα συνδετικά βάρους 150 τόνων που ενώνουν τις λεπίδες των τουρμπινών των ανεμογεννητριών με τις γεννήτριες ρεύματος.

    Η πώλησης της Flender με έδρα τη Γερμανία, θα σηματοδοτήσει μια από τις τελευταίες κινήσεις του Διευθύνοντος Συμβούλου της Siemens, Joe Kaeser, να μετατρέψει τον βιομηχανικό γίγαντα σε μια πιο εύκολα διαχειρίσιμη εταιρεία για τον διάδοχό του, Roland Busch. Τον περασμένο μήνα, η εταιρεία εισήγαγε στο χρηματιστήριο τη Siemens Energy AG, της οποίας η τεχνολογία βρίσκεται πίσω από περίπου το 1/6 της παγκόσμιας ηλεκτρικής ενέργειας.

    Η μετοχή της Siemens σημείωσε πτώση έως και 0,9% νωρίς το πρωί στην αγορά της Φρανκφούρτης, με την αποτίμηση της εταιρείας να διαμορφώνεται περίπου στα 93 δισ. ευρώ.

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ