• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Δύο Έλληνες στις μεγάλες προσωπικότητες που «έφυγαν» το 2017

    • Bloomberg


    Ο ιδρυτής του περιοδικού Playboy Hugh Hefner, ο CEO του Fox News Channel Roger Ailes και ο δισεκατομμυριούχος φιλάνθρωπος David Rockefeller ήταν μεταξύ των μεγάλων προσωπικοτήτων από τους χώρους των επιχειρήσεων, των χρηματοοικονομικών και των δημοσίων υποθέσεων που «έφυγαν» το 2017.

    Ο επιχειρηματικός κόσμος έχασε επίσης τον Raymond Sackler, ο οποίος εξαγόρασε την Purdue Pharma LP, τη φαρμακοβιομηχανία πίσω από το αμφιλεγόμενο παυσίπονο OxyContin, τον Taizo Nishimuro, πρώην επικεφαλής της Toshiba Corp. και του Χρηματιστηρίου του Τόκιο, τον Jeffrey Brotman, συνιδρυτή της Costco Wholesale Corp., τον Paul Otellini, πρώην CEO της Intel Corp., και την Joan Tisch, τη δισεκατομμυριούχο μητριάρχη της οικογένειας που ίδρυσε την Loews Corp.

    Ο χρηματοοικονομικός κόσμος έχασε τον Henry Hillman, ο οποίος υπήρξε χρηματοδότης της πρωτοπόρου στον χώρο των venture capital Kleiner Perkins Caufield & Byers και της εταιρείας private equity KKR & Co., τη Liliane Bettencourt, κληρονόμο της L’Oreal SA και πλουσιότερη γυναίκα στον κόσμο, και τον James Maguire, ο οποίος αντιστοιχούσε αγοραστές και πωλητές μετοχών της Berkshire Hathaway ως ο άνθρωπος του Warren Buffett στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.

    Σε ό,τι αφορά τη σφαίρα των δημόσιων υποθέσεων, τη χρονιά που μας πέρασε «έφυγε» ο Manuel Noriega, ο Παναμέζος δικτάτορας που κατέληξε στη φυλακή για διακίνηση ναρκωτικών, ο Helmut Kohl, ο Γερμανός καγκελάριος που είχε την εποπτεία για την επανένωση της χώρας του μετά τον Ψυχρό Πόλεμο, και ο Zbigniew Brzezinski, σύμβουλος του προέδρου Jimmy Carter σε θέματα εθνικής ασφάλειας. Επίσης, το 2017 έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 89 ετών, και η Simone Veil, η οποία επέζησε του Ολοκαυτώματος και έγινε μία από τις πρώτες γυναίκες υπουργούς της γαλλικής κυβέρνησης όταν διορίστηκε υπουργός Υγείας και βοήθησε να δημιουργηθεί ρεύμα στήριξης για τη νομιμοποίηση των αμβλώσεων.

    Όμως, το Bloomberg κάνει αναφορά και σε δύο Έλληνες.

    Μητσοτάκης
    Ο πρώην Πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Μητσοτάκης

    Ο πρώτος είναι ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, ο οποίος έφυγε φέτος από τη ζωή, σε ηλικία 98 ετών. Σύμφωνα με το Bloomberg, ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης ενίσχυσε τους δεσμούς με την Ευρωπαϊκή Ένωση και επιχείρησε να περάσει μη δημοφιλή μέτρα, όπως η περικοπή των κυβερνητικών δαπανών και η ιδιωτικοποίηση κρατικών περιουσιακών στοιχείων στις αρχές της δεκαετίας του 1990.

    Ο δεύτερος είναι ο Δημήτρης Λόης, ο οποίος «έφυγε» στις 2 Οκτωβρίου σε ηλικία 56 ετών. Ο Δημήτριος Λόης ήταν από το 2011 CEO στην Coca-Cola HBC AG, πρώην Coca-Cola Hellenic Bottling Co., με έδρα το Zug, στην Ελβετία.



    ΣΧΟΛΙΑ