• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Αυξάνονται οι πιθανότητες για πρόωρες εκλογές στην Ελλάδα

    • Bloomberg


    Ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας, Αλέξης Τσίπρας, θα ζητήσει από τη Βουλή να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνησή του την ερχόμενη εβδομάδα, αφού ο βασικός κυβερνητικός εταίρος του απέσυρε την υποστήριξή του, λόγω των εξελίξεων στο θέμα του Μακεδονικού, αυξάνοντας τον κίνδυνο πρόωρων εκλογών, σημειώνει το πρακτορείο Bloomberg, σχολιάζοντας τις πολιτικές εξελίξεις στη χώρα μας.

    Ο κ. Τσίπρας αναγκάστηκε να επιδιώξει να πάρει τη στήριξη του κοινοβουλίου, αφού ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος παραιτήθηκε, μετά την απόφαση του Αλέξη Τσίπρα να υποστηρίξει τη συμφωνία με την πΓΔΜ για το ονοματολογικό, προκειμένου να επιλυθεί η μακρόχρονη διαμάχη μεταξύ των χωρών, αναφέρει το πρακτορείο. Ο κ. Καμμένος επέμεινε σε δημοψήφισμα για τη συμφωνία της πΓΔΜ. Η ψηφοφορία είναι πιθανό να γίνει μέσα στις επόμενες ημέρες.

    Το θέμα της Μακεδονίας δεν μου αφήνει καμία επιλογή “από το να θυσιάσω την καρέκλα μου”, δήλωσε ο κ. Καμμένος σε δημοσιογράφους στην Αθήνα μετά τη συνάντηση που είχε με τον κ. Τσίπρα νωρίτερα την Κυριακή. “Αυτή η κυβέρνηση έχει ολοκληρώσει το σκοπό της” να βγάλει τη χώρα από την οικονομική κρίση, είπε.

    Η επιβίωση της κυβέρνησης είναι πιθανό να εξαρτηθεί από το πόσα από τα μέλη του κόμματος του κ. Καμμένου θα ακολουθήσουν την έκκληση του αρχηγού τους να ψηφίσουν εναντίον του Τσίπρα, με μερικούς να δείχνουν ότι μπορεί να πάρουν αποστάσεις από τον πρώην υπουργό Άμυνας. Ο κ. Τσίπρας μπορεί επίσης να ζητήσει στήριξη και από τα άλλα κόμματα και ανεξάρτητους βουλευτές, για να αποφύγει τις πρόωρες εκλογές, καθώς η επόμενη εκλογική αναμέτρηση είναι προγραμματισμένη για τον Σεπτέμβριο, συνεχίζει το δημοσίευμα.

    Οι εντάσεις μεταξύ των δύο εταίρων κλιμακώθηκαν την περασμένη εβδομάδα. Η συμφωνία θα ανοίξει το δρόμο για την ένταξη της «Δημοκρατίας της Μακεδονίας» στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ, την οποία η Ελλάδα εμπόδιζε μέχρι τώρα, καταλήγει το δημοσίευμα του Bloomberg.



    ΣΧΟΛΙΑ