• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Bill Gates: Πότε ο κορονοϊός θα γίνει γρίπη

    • Bloomberg

    Μπιλ Γκέιτς, Microsoft


    Οι θάνατοι και οι μολύνσεις από κορονοϊό ενδέχεται να μειωθούν κάτω και από τα επίπεδα της εποχικής γρίπης ως τα μέσα του 2022, με την προϋπόθεση ότι δεν θα εμφανιστούν νέες μεταλλάξεις του ιού, υποστηρίζει ο Bill Gates.

    Με τη φυσική ανοσία και την ανοσία λόγω εμβολίων, αλλά και τις νέες θεραπείες, «τα ποσοστά θανάτων και μολύνσεων θα μειωθούν δραματικά», εκτίμησε ο δισεκατομμυριούχος συνιδρυτής της Microsoft, μιλώντας στο Bloomberg New Economy Forum στη Σιγκαπούρη.

    Τα προβλήματα στις εμβολιαστικές εκστρατείες ανά τον κόσμο θα περιοριστούν το επόμενο έτος, επισήμανε ο Gates, καθώς επιλύονται τα ζητήματα παραγωγής και εφοδιασμού και αντικαθίστανται από ερωτήματα σχετικά με τον τρόπο διανομής των εμβολίων.

    «Τα εμβόλια αποτελούν πολύ καλό νέο και οι περιορισμοί της προσφοράς θα λυθούν σε μεγάλο βαθμό στα μέσα του επόμενου έτους. Έτσι τα προβλήματα θα περιοριστούν μόνο στα logistics και την ζήτηση», πρόσθεσε ο Gates μιλώντας στον αρχισυντάκτη του Bloomberg, John Micklethwait.

    Key Speakers at the Bloomberg New Economy Forum

    Σύμφωνα με τον Gates δεν είναι σαφές πόση θα είναι η ζήτηση σε πολλές χώρες, κυρίως σε εκείνες της υποσαχάριας Αφρικής.

    Πρόσθεσε ότι οι κυβερνήσεις ανά την υφήλιο θα πρέπει να συνεργαστούν και για την εξάλειψη της γρίπης, καθώς και για να να περιορίσουν τις απειλές μελλοντικών πανδημιών.



    ΣΧΟΛΙΑ